Радуцький нав'язує новій міністерці охорони здоров'я своїх людей — Супрун

Поділитися
Радуцький нав'язує новій міністерці охорони здоров'я своїх людей — Супрун
Ексочільниця МОЗ розповіла своє Бачення позиції "сірого кардинала" медицини.

Нова міністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька була призначена на посаду раптово, без бачення власної команди, тому людей у міністерство їй нав'язує народний депутат та колишній власник клініки "Борис" Михайло Радуцький, вважає колишня очільниця МОЗ Уляна Супрун.

"Проблема в тому, що, я думаю, в неї немає системного бачення. І немає розуміння, що насправді відбувається. Її призначення відбулося раптово, вона до нього не готувалася. Ми бачимо людину, яка не була готова зайти як міністр в міністерство, яка не має своєї команди і не знає, де взяти людей. Їх їй нав'язує Радуцький", - сказала Супрун в інтерв'ю виданню "Лівий берег".

"Він хоче контролювати всю медичну сферу без того, щоб брати на себе відповідальність. Бо він не буде підписувати документи, документи буде підписувати міністр", - додала ексміністерка.

При цьому Супрун додала, що їй не пропонували залишитись в кріслі міністра.

"Я ще мала зустріч із кількома людьми з офісу президента, і з Гончаруком, але завжди наша розмова була про подальшу трансформацію охорони здоров'я. Ми не тримаємося за крісла, ми хочемо, аби трансформація відбулася", - зазначила вона.

Що ж стосується Михайла Радуцького та його бачення реформи, то на думку Супрун, він прийшов від приватного медичного бізнесу, ніколи не бачив, як реформа охорони здоров'я відбувається в інших країнах, тому основною метою бачить заробіток грошей.

"Бо чим інакше пояснити рішення змінювати курс на те, щоб якісь приватні страхові оплачували медичні послуги. Це, по-перше, неможливо. По-друге, це не дасть можливості надавати в справедливій спосіб медичну допомогу всім громадянам. Крім того, Радуцький завжди хотів бути частиною тусовки, групи елітних лікарів, медичної спільноти. І зараз він цю мрію реалізовує, пригортає до себе багато людей, для яких професійність, справедливість і чесність не є цінними. Для них важливі тільки бізнес і гроші", - зазначила вона.

Зазначимо, що сама міністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька вважає перебільшенням заяву, що вона є "своєю людиною" для депутата Михайла Радуцького, та заявила, що не знайома із ним близько.

Водночас 29 серпня під час першого засідання Верховної Ради ІХ скликання Радуцький вів переписку про кандидатів на пост міністра охорони здоров'я. У листуванні з елементами обсценної лексики в месенджері на своєму смартфоні Радуцький назвав Зоряну Скалецкую(Черненко) "своєю людиною" і спрогнозував її призначення главою МОЗ.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі