Ректор Донецького медуніверситету відмовився служити "ДНР"

Поділитися
Ректор Донецького медуніверситету відмовився служити "ДНР" Ректор Донецького медуніверситету відмовився служити "ДНР"
Вирішується питання про переведення вишу за межі зони бойових дій.

Ректор Донецького національного медичного університету ім. Горького Юрій Думанський відмовився служити самозваній "ДНР". Про це він заявив у Зверненні до колег-викладачів і студентів, опублікованому на сайті вузу.

Думанський нагадав, що в даний час медуніверситет знаходиться на території, непідконтрольній Україні, у зв'язку з чим керівництво держави на рівні Кабінету міністрів рекомендувало профільним міністерствам перевести всі виші, що перебувають у цій зоні, за межі проведення АТО.

"Розуміння цього питання і конкретні пропозиції мною були отримані і в Маріуполі і в Краматорську. Принципову згоду отримано і в Міністерстві охорони здоров'я та Міністерстві освіти і науки України", - зазначив ректор ДонНМУ.

Він також наголошує, що, "як випливає з виступів керівників відповідних відомств у Києві, а також листа МОЗ України від 10.10.2014 року - вузи, що залишилися на непідконтрольної території, будуть позбавлені ліцензії з усіма витікаючими звідси наслідками (заборона на видачу диплома українського зразка, відсутність бюджетного фінансування, припинення виплат зарплат і стипендій тощо)".

"Я як ректор, не можу погодитися з тим, що наш університет буде підпорядкований уряду "ДНР", буде отримувати там зарплату, вручати невизнані дипломи. Доречі хочу зауважити, що така робота відповідними органами "ДНР" вже активно ведеться. У нас вилучили гербову печатку, статутні документи, дали вказівку до 30.10.2014 відкрити нові бухгалтерські рахунки і терміново переоформити всі юридичні документи", - констатує Думанський.

Він також зазначає, що "у виші реально залишилося близько 1500-1700 студентів з майже 6000".

"Отже в цьому випадку стане питання про скорочення більшості кафедр і близько 70% співробітників, тому що кількість ставок визначається кількістю осіб, що навчаються", - зазначив Думанський. При цьому він повідомляє, що університет вже залишила ціла низка завідувачів кафедр і співробітників.

"Найбільше в цій ситуації мене хвилює майбутнє наших студентів і доля наших співробітників одного з найкращих університетів України. Ще раз хочу підкреслити, що я ніколи не піду на компроміс зі своєю совістю. Я є і завжди буду громадянином України", - підсумував ректор ДонНМУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Донецький національний університет переміститься у Вінницю.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі