Рейс з допомогою з Китаю коштує Україні до 180 тис. доларів — Тимошенко

Поділитися
Рейс з допомогою з Китаю коштує Україні до 180 тис. доларів — Тимошенко В аеропорту "Бориспіль" у ніч на понеділок, 23 березня, здійснив посадку вантажний літак "Іл-76" Збройних сил України
Наразі перельоти здійснюють приватні компанії, оскільки заправка Іл-76 обходиться державі дуже дорого.

Рейс, яким з Китаю до України доставляли допомогу для боротьби з коронавірусом COVID-19, коштує українській стороні в середньому від 150 до 180 тисяч доларів, а то й більше. Про це в інтерв'ю "Українській правді" повідомив заступник глави Офісу президента Кирил Тимошенко.

Він також зазначив, що вперше до Китаю по медикаменти відправили військовий вантажний Іл-76, і тоді було оплачено лише заправки та парковки.

"Це все зазвичай продають за 250-300 тисяч доларів", - зазначив Тимошенко, додаючи, що рейси з використанням Іл-76 обходяться дорожче. Тому наразі перевезення здійснюють приватні компанії.

"Далі два Scat здійснили польоти - це казахи дали нам свій великий літак 767", - повідомив Тимошенко.

Також заступник глави ОП повідомив, що наразі свою допомогу пропонує український лоукостер SkyUp та авіакомпанія МАУ.

"SkyUp сам до нас прийшов і каже: дивіться, у нас немає ніяких польотів, але у нас літаки стоять. Давайте ми зараз розберемо літаки, знімемо сидіння і будемо виконувати карго-рейси. Дали ціну набагато дешевше, ніж це все коштує, і ми літаємо зараз SkyUp, а також домовляємося з МАУ ", - додав Тимошенко.

Він також зазначив, що зараз з Китаємо запускається повітряний міст.

"Ми всім комерційним аптекам і медичному бізнесу сказали: "У вас немає масок в аптеках, у вас немає ще чогось, ось склад, ми зробили його в Китаї, ухвалили окремий аеропорт - ціна за кубатуру така то. Тобто ми ціну, яку нам надає SkyUp і інші компанії за літаки, розділили на кубатуру. Хочете - оплачуйте SkyUp напрямки, ми вас будемо возити і допомагати вам по лінії Міністерства закордонних справ і т.д., різні ноти, тому що там важко витягувати ці вантажі зараз. І ось вони зараз так літають ", - сказав Тимошенко.

Нагадаємо, що в аеропорту "Бориспіль" у ніч на понеділок, 23 березня, здійснив посадку вантажний літак "Іл-76" Збройних сил України з партією тестів на коронавірус SARS-CoV-2 на борту. Вантаж був доставлений в Україну з китайського Гуанчжоу.

В Офісі президента уточнили, що в Україну прибули 250 тисяч експрес-тестів, що дозволяють виявляти антитіла IgM / IgG у зразках крові за 10 - 20 хвилин. Антитіла виробляються через 7-14 днів після інфікування.

14 березня президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про протидію коронавірусу, яким передбачено закриття пунктів пропуску на кордоні та тимчасову заборону в'їзду іноземців до України.

16 березня Кабмін за ініціативою Зеленського посилив карантинні заходи: уряд ввів заборону на роботу метро, міжміські пасажирські перевезення та масові заходи за участю понад 10 осіб. Для наземного громадського транспорту встановлено ліміт у 10 пасажирів.

Про економічні наслідки коронавірусу для України і українців читайте в статті Юлії Самаєвої "День песця". Чим загрожує карантин українському бізнесу, читайте в матеріалі Сергія Следзя і Вадима Башти "COVID-19: постраждають усі".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі