РФ блокує визначення дати розведення в районі Золотого і Петровського — Оліфер

Поділитися
РФ блокує визначення дати розведення в районі Золотого і Петровського — Оліфер Російська сторона заблокувала визначення можливої дати розведення © Дарка Олифер / Facebook
Сторони не змогли домовитися про відвід озброєнь, проте досягли прогресу з обміну утримуваними особами.

Російська сторона на переговорах Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації в Донбасі в Мінську заблокувала визначення можливої дати розведення сил в районі Золотого і Петровського. Про це повідомила прес-секретар представника України в ТКГ, другого президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Українська сторона підтвердила готовність до розведення сил і засобів в районі Золотого і Петровського. Однак російська сторона заблокувала визначення можливої дати розведення. Така позиція ставить під загрозу ситуацію з безпекою на цих ділянках", - йдеться в повідомленні.

При цьому Оліфер зазначила, що сторони досягли значного прогресу щодо взаємного одночасного звільнення утримуваних осіб.

Також Оліфер зазначила, що в соціально-економічній підгрупи працюють над забезпеченням життєдіяльності інфраструктури Донбасу і підготовкою до холодної пори року.

Як повідомлялося, військовослужбовці Об'єднаних сил на сході України готуються до розведення сил і засобів поблизу сіл Петровське в Донецькій і Золоте в Луганській областях.

Раніше президент України Володимир Зеленський повідомив про те, що питання визначення чітких термінів розведення сил і засобів в районі Петровського і Золотого буде обговорюватися на майбутньому саміті "нормандського формату".

14 липня в Парижі і 2 вересня в Берліні відбулися зустрічі зовнішньополітичних радників лідерів України, Німеччини, Франції та Росії з метою відновлення роботи "нормандського формату".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі