РФ може видати Цемаха Голландії — Полозов

Поділитися
РФ може видати Цемаха Голландії — Полозов У Голландії є шанс на екстрадицію Цемаха з Росії
Для цього рішення достатньо політичної волі.

РФ може видати ключового свідка у справі про катастрофу літака Malaysia Airlines в Донбасі Володимира Цемаха Голландії. Про це повідомив російський адвокат Микола Полозов, передає Радіо НВ.

За його словами, свідчення Цемаха, які він дав перед обміном, абсолютно придатні для трибуналу в Гаазі.

"Справа в тому, що бувають такі обставини, коли, наприклад, свідки помирають до поїздки в трибунал, губляться тощо. У той же час, ті свідчення, які вони дали у відповідності з процедурою, розглядаються як і інші докази", - пояснив Полозов.

За словами правозахисника, відмова від свідчень з боку Цемаха буде виглядати досить безглуздо, тому що тоді буде два види доказів - отримані в Україні та отримані в Росії. Пізніші свідоцтва будуть сприйматися більш критично, зазначив Полозов.

Як зазначив адвокат, у Голландії є шанс на екстрадицію Цемаха з Росії.

"У Голландії є можливість звернутися до російської сторони, у них є процедури, за якими це звернення здійснюється. Росія потенційно може видати Голландії Цемаха, тому що він не є громадянином Росії, він є громадянином іншої держави. Чи будуть вони видавати чи ні, це вже питання політичної волі", - додав Полозов.

Читайте також: Німеччина не припинятиме "пошуків справедливості", попри видачу Цемаха Росії

Як повідомлялося, 5 вересня фігуранта у справі збитого MH17 Володимира Цемаха звільнили з-під варти. Його кандидатура була включена в списки по обміну військовополоненими з Росією і була однією з умов успішного виконання домовленостей щодо обміну. У суботу, 7 вересня, в Україну повернулися 24 ув'язнених моряка і 8 інших політв'язнів українців.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі