Рідні Сенцова приїхали в Київ

Поділитися
Рідні Сенцова приїхали в Київ
Сім'я режисера до цього весь час проживала в анексованому Криму.

Мама звільненого українського режисера Олега Сенцова Людмила разом з онуком Владиславом 8 вересня приїхала в Київ, щоб побачити сина. Сьогодні вони вперше за п'ять років побачать сина і батька з моменту незаконного арешту в 2014 році в Криму.

"Я ж знала, що мене чекає попереду. Все нормально. <...> Щастя, ось таке щастя, воно таке несподіване якось. Всі чекали, що це не він, що його не взяли в цей список, було страшно. А потім, коли побачили літак, це щось було. Ми з Владиком трохи з розуму не зійшли, стрибали. Дуже добре, спасибі за все", - розповіла Людмила Сеннцова в коментарі телеканалу ATR.

На питання, що вона скаже синові, коли побачить, Людмила Сенцова відповіла: "Скажу:" спасибі синку, що все витримав, що я тебе бачу і ти все-таки у мене живий. Все, мені більше нічого не треба".

Вона додала, що отримала дуже багато дзвінків від знайомих і близьких, які хотіли привітати її зі звільненням сина.

"Тут треба зібратися, а тут не перестаючи почалися дзвінки. До 11-ї вечора телефон просто не випускала. Спасибі всім. Багато було всього. Спасибі мені, що дочекалася, що вистачило сил", - підсумувала мама вже колишнього політв'язня.

"Я тата відразу впізнав і все, вчора (7 вересня - ред.) по телевізору, з моєю сестрою Аліною Сенцовою. Він тиснув руку Зеленському - президенту України", - сказав син Олега Сенцова Владислав про свої переживання.

Українського режисера Олега Сенцова разом з Олександром Кольченком затримали співробітники ФСБ навесні 2014 року в окупованому Криму. Їх вивезли в Росію, де Сенцова засудили за сфабрикованим звинуваченням в організації теракту до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років позбавлення волі. Жоден з них провини не визнав.

До перемоги ще дуже далеко, сказав звільнений з російського полону режисер Олег Сенцов в аеропорту "Бориспіль" після приземлення літака зі звільненими по обміну з російського полону українцями. Правда, перші декілька хвилин він не міг нічого сказати, бо заспокоював доньку, яка плакала у нього на грудях.

Сенцов висловив надію, що незабаром в Україну повернуться інші полонені, але не висловив особливого оптимізму з приводу взаємовідносин з Росією.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі