Рівень забрудненості моря на місці аварії танкера "Делфі" поступово зменшується — екоінспекція

Поділитися
Рівень забрудненості моря на місці аварії танкера "Делфі" поступово зменшується — екоінспекція Державна екоінспекція вимагатиме від судновласника компенсацію
Через витік із танкера нафтопродуктів, після аварії рівень забрудненості моря перевищив норму в 157 разів.

Заступник начальника Державної екологічної інспекції Кримсько-Чорноморського округу Микола Гавриков повідомив про те, що екологічні показники на місці аварії танкера "Делфі" в Одесі поступово покращуються, передає "Радіо Свобода". За його словами, проби води беруть двічі на день.

"22 листопада в день аварії норми були перевищені в 53 рази, потім в 90 разів, потім вночі був найвищий показник – 157 разів, а потім перевищення почало спадати. Як нам доповіли в АМПУ, пального по суті не було, тільки залишки. Їх розмило, оскільки судно було нахилене. 24 листопада ввечері перевищення було в 19 разів, а станом на зараз, 25 листопада, вода вже в нормі", – заявив Гавриков.

Екоінспекція також має розрахувати суму компенсації. Площа плями із нафтопродуктів, які витекли з танкера, становить 100 на 200 метрів. Претензії щодо компенсації висунуть судновласнику, який має 30 діб на оплату.

Зазначимо, що знімати танер з мілини біля Одеси почнуть через тиждень, якщо за цей час не з'явиться судновласнки і не зробить цього сам.

Читайте також: У Чорному морі перекинулося судно з 14 тисячами овець на борту, більшість потонули

Нагадаємо, через негоду на рейді Одеського порту зазнав катастрофи невеликий танкер "Делфі" під прапором Молдови. Сильний шторм (швидкість вітру 20-25 м/с, висота хвилі 2,3 метра) завадив проведенню рятувальної операції. Капітан танкера відмовився подавати сигнал SOS і евакуювати екіпаж без дозволу судновласника.

22 листопада стало відомо, що танкер перекинувся на бік, і з нього почало витікати пальне. Так, в Чорному морі біля Одеси рівень забруднення води нафтопродуктами перевищив допустиму норму в 157 разів через аварію танкера "Делфі".

Рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій евакуювали трьох членів екіпажу з борту танкера "Делфі".

За фактом події правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту) Кримінального кодексу України.

Детальніше про історію танкера під Молдавським прапором читайте в матеріалі DT.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі