Росія радить Європі визнати псевдовибори в "ДНР" і "ЛНР"

Поділитися
Росія радить Європі визнати псевдовибори в "ДНР" і "ЛНР" Чижов сподівається, що ЄС визнає псевдовибори в "ЛНР" і "ДНР". © gosrf.ru
Володимир Чижов попросив ЄС про більш об'єктивну реакцію на волевиявлення людей на території "ЛНР" і "ДНР".

Постпред Росії при ЄС Володимир Чижов порадив Європейського Союзу визнати "вибори" в Донецькій і Луганській народних республіках, якщо він дійсно зацікавлений у вирішенні конфлікту в Донбасі.

"Я вважаю, якщо ЄС щиро зацікавлений у якнайшвидшому політичному врегулюванні кризи на сході України, він повинен був би вітати ці вибори", - сказав Чижов, передають "РИА Новости"

Визнання волевиявлення населення "ДНР" і "ЛНР", на думку поспреда, продемонструвало б ті самі демократичні цінності, за які виступає Європа. При цьому, як зазначає він, ЄС ніхто не просити визнавати самі самопроголошені республіки.

Читайте також: У Донецьку бойовики з автоматами перевіряли, чи "правильно" голосують

Також Чижов прокоментував заяву Верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федерики Могерині, яка заявила про те, що "вибори" 2 листопада на Донбасі незаконні і нелегітимні.

"У заяві Могерині є чимало правильних слів щодо прагнення до миру, потреби всім сторонам бути прихильними Мінським протоколу. Це не можна не підтримати. Вислів, що ЄС буде продовжувати працювати в напрямку вирішення кризи на Україні, - це можна тільки вітати. Однак, виходячи з цієї логіки, напевно, реакція на волевиявлення на території ЛНР і ДНР повинна була би бути більш об'єктивною", - сказав російський постпред.

На поточний момент Росія - єдина держава, яка визнала псевдовибори в "ЛНР" і "ДНР".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі