Росія відправила у Донбас 12 гумконвоїв за 5 місяців — ОБСЄ

Поділитися
Росія відправила у Донбас 12 гумконвоїв за 5 місяців — ОБСЄ ОБСЄ зафіксувала понад 340 військових, що потрапили в Донбас через російські пункти пропуску © https://www.capital.ua/
Через російські пункти пропуску пройшли понад 300 військових, 29 "швидких" і "вантаж 200".

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували (протягом 17 вересня 2019 року по 28 січня 2020 року) 341 особу у військовій формі, які перетинали російсько-український кордон через російські пункти пропуску "Гуково" і "Донецьк". Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк на засіданні Постійної ради ОБСЄ, повідомляє Укрінформ.

За цей період Росія встигла відправити 12 "гумконвоїв".

"Незважаючи на обмежений мандат, невеликий розмір і значні обмеження, місія продовжує надавати корисну інформацію, демонструючи підтримку Росією її збройних формувань у Донбасі. Протягом звітного періоду було зафіксовано 341 перетин кордону людьми у військовій формі з Російської Федерації в Україну і назад", - розповів Цимбалюк.

Спостерігачі також зафіксували 29 "швидких", 8 патрульних машин і автомобіль з російськими номерами і табличкою "Вантаж-200", які перетинали неконтрольовану Україною ділянку кордону.

Раніше повідомлялося про те, що комісія Генерального штабу та командування Південного військового округу Збройних сил РФ перевіряє бойову готовність і фінансове забезпечення бойовиків незаконних збройних формувань "ДНР" і "ЛНР".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі