Росіяни перед Євробаченням влаштували в Лісабоні акцію "Безсмертний полк"

Поділитися
Росіяни перед Євробаченням влаштували в Лісабоні акцію "Безсмертний полк" Учасниця Євробачення від Росії очолила ходу "Безсмертного полку" © Громадське радіо
Учасники ходи несли, зокрема, прапори так званих "ДНР" та "ЛНР".

Російська делегація в Лісабоні у неділю, 6 травня, перед офіційним відкриттям пісенного конкурсу "Євробачення-2018" провела ходу "Безсмертний полк", яку очолила конкурсантка від РФ співачка Юлія Самойлова, розповів "Громадському радіо" голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха, який спостерігав за акцією.

Учасники акції були з георгіївськими стрічками та несли із собою, окрім портретів нібито своїх родичів, які воювали під час Другої світової, прапори України, Грузії, Білорусі та навіть так званих "ЛНР" і "ДНР".

"Ми пішли на акцію, аби зафіксувати, хто там є, яку використовує символіку і хто є організатором акції. На площі поруч з російськими прапорами були прапори "ДНР" і "ЛНР". У деяких учасників акції з прапорами України ми питали, чи дійсно вони є українцями. Вони сказали, що ні. Були також прапори Грузії. Чоловік, який тримав цей прапор, сказав, що він білорус. Були прапори інших країн, але люди, які їх несли, навряд чи були представниками тих країн", - розповів Садоха.

Росіяни використали для своєї акції прапори чужих країн
Росіяни використали для своєї акції прапори чужих країн

За його оцінками, в акції взяли участь щонайменше 300 учасників. Серед них були португальські організації лівого спрямування, зазначив українець.

Зі свого боку, українці, які живуть у Лісабоні, пішли на акцію, вдягнувши футболки зі зневажливими написами на адресу президента Росії.

Нагадаємо, європейські букмекери назвали фаворита "Євробачення-2018". Найбільш вірогідною є перемога учасниці з Ізраїлю Нетти Барзілай. Вона приготувала для конкурсу пісню Toy. На другому місці розташовується представник Чехії Миколаш Йозеф, а на третьому – Еліна Нечаєва, яка представить Естонію. Україну на конкурсі представлятиме співак MELOVIN. Він приготував для "Євробачення-2018" пісню Under The Ladder.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі