РосЗМІ готують в Донбасі пропагандистські відео до Дня незалежності України – розвідка

Поділитися
РосЗМІ готують в Донбасі пропагандистські відео до Дня незалежності України – розвідка Невгамовні російські пропагандисти знову "працюють" в Донбасі © hvylya.net
До фейків долучать пошкоджену техніку й озброєння із символікою ЗСУ – бойовики відбуксували їх під Дебальцеве.

Командування російсько-окупаційних військ в Донбасі продовжує вживати заходів для дискредитації ЗСУ і нагнітання у мирних мешканців регіону антиукраїнських настроїв, повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України. З цією метою російські пропагандисти готують нові фейкові відео.

Так, з початку серпня знімальні групи провідних російських телеканалів під керівництвом експертів Центру інформаційно-психологічної боротьби Південного військового округу Збройних сил Росії готують на тимчасово окупованій території сходу України відповідні матеріали.

Зйомки проводяться у районі передових позицій терористів "1 і 2 АК Л-ДНР", спеціально для них під окуповане Дебальцеве Донецької області окупанти відбуксували пошкоджене озброєння та техніку з розпізнавальними знаками і символікою Збройних сил України.

З метою фабрикації матеріалів, про нібито "злочини українських військових", частина з них монтується у формі відео, нібито знятого на мобільні телефони місцевих мешканців і пересічних бойовиків.

"Створені у такий спосіб "фейки" нав'язуватимуться російському населенню, мешканцям окупованих територій та світовій спільноті як "достовірна інформація" з метою провокування антиукраїнських настроїв напередодні святкування 27-ї річниці Незалежності України", - зазначають розвідники.

Як повідомлялося, російські куратори бойовиків доручили підконтрольним бандформуванням підготовку нової пропагандистської кампанії з дискредитації ЗСУ.

За планом, артобстріли житлових кварталів населених пунктів на підконтрольній Україні частині Донбасу видаватимуться за "провокації української армії". При штабі "1 армійського корпусу ДНР" вже розпочалося формування спецпідрозділу, який займатиметься підготовкою пропагандистських матеріалів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі