Румунія стурбована мілітаризацією Криму

Поділитися
Румунія стурбована мілітаризацією Криму Україна і країни НАТО мають намір протистояти Росії в акваторії Чорного моря © Репортер
Румунія і Україна стурбовані діями Росії в Чорному морі.

Міністр оборони України Андрій Загороднюк в кулуарах Мюнхенській конференції з безпеки провів переговори з румунським колегою Ніколає-Іонелем Чуке, в ході яких сторони домовилися про співпрацю військово-морських сил двох країн з метою забезпечення стабільності в акваторії Чорного моря.

Як повідомляє прес-служба військового відомства, Загороднюк і Іонеле-Чука також обговорили майбутнє підписання угоди про військово-технічну співпрацю двох країн і обмін інформацією.

У Міноборони зазначили, що учасники переговорів висловили стурбованість діями Росії на Чорному і Азовському морях, а також мілітаризацією Криму.

Мюнхенська конференція проводиться щорічно з 1962 року, її учасниками є не лише експерти в області безпеки, але і політики, включаючи глав держав. 55-я конференція стартувала 15 лютого.

У лютому 2019 року про намір наростити військову присутність в Чорному морі заявив і генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг. Це необхідно через те, що Росія порушує міжнародні норми, пояснив він.

Як повідомлялося, в жовтні 2020 року Україна разом з країнами-членами НАТО проведе спільні військові навчання в Одесі "Незламна стійкість – 2020" (Coherent Resilience 2020).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі