Саакашвілі порадив українцям відмовитися від російської мови: Це вибір майбутнього

Поділитися
Саакашвілі порадив українцям відмовитися від російської мови: Це вибір майбутнього Михайло Саакашвілі © postimees.ee
Михайло Саакашвілі порадив брати приклад з грузинської молоді, яка обирає для вивчення англійську мову. Президент Грузії також закликав не піддаватися спробам роз'єднати суспільство за мовною ознакою.

Грузинська молодь обирає англійську мову для вивчення, тому що дивиться реалістично на майбутнє світу, в якому російська втратила світове значення. Про це президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив в інтерв'ю виданню "Україна молода".

"Якщо колись російська мова стане мовою міжнародного спілкування для всіх європейських народів, китайців, корейців, індійців, то мимоволі грузини будуть змушені вчити її. Але поки це мова, так би мовити, локального значення", - заявив грузинський президент.

Саакашвілі радить українцям йти таким самим шляхом і не піддаватися спробам роз'єднати суспільство за мовною ознакою.

"Це не просто ваш вибір, це вибір вашого майбутнього. Але я знаю, що хтось намагається в Україні через мовне питання посіяти розбрат серед народу, розколоти його. Переконати тих, хто говорить російською, що вони - росіяни. Такий шлях позбавлений сенсу", - сказав він.

"Але ми і ви добре знаємо, хто за цим всім стоїть", - додав він.

Сакашвілі оптимістично дивиться на майбутнє України і думає, що вона ще може стати на шлях структурних реформ. "Потрібнен тільки час, щоб ті люди, які наливають нове вино у старі міхи і латають старий одяг новими латками, зійшли з політичної арени", - вважає він.

"Я сподіваюся, що Україна стане повноправним членом європейського співтовариства досить швидко, можливо, навіть швидше, ніж ви самі сподіваєтеся. Адже Європа без України, без українського потенціалу ніколи не зможе стати самодостатньою", - переконаний президент Грузії.

Як повідомлялося, 25 вересня виступ президента Грузії Михайла Саакашвілі на 68-й сесії Генеральної асамблеї ООН викликав демарш російської делегації. Президент Грузії накинувся з критикою на російське керівництво через тиск на пострадянські країни, які хочуть зближення з Європою. Російські дипломати покинули залу Генеральної Асамблеї. Пізніше представництво РФ при ООН назвало його промову "набором божевільної вигадки, яка мала... русофобський і антиправославний характер". !zn

Читайте також:

Саакашвілі в ООН звинуватив Кремль в імперських замашках: російська делегація залишила залу

Саакашвілі розповів про роль українських ППО у військовому конфлікті з Росією

Бурджанадзе обіцяє заарештувати Саакашвілі, якщо переможе на виборах президента Грузії

Нова влада Грузії звинуватила Саакашвілі в створенні системи масового терору

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі