САП направила до суду справу керівників Львівського бронетанкового заводу

Поділитися
САП направила до суду справу керівників Львівського бронетанкового заводу Розслідування цієї справи детективами НАБУ тривало з листопада 2016 року © tank.lviv.ua
Посадовцям загрожує до 12 років з конфіскацією майна.

Прокурори САП направили до Солом'янського райсуду Києва обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів під час закупівлі двигунів для потреб армії. Як повідомляє прес-служба прокуратури, встановлено достатні підстави для розгляду судом обвинувачення щодо директора "Львівського бронетанкового заводу" та його заступника, начальника Центрального бронетанкового управління ЗСУ, начальника відділу в цьому управлінні та засновника "Булет Лайн".

"Встановлено, що ДП "Львівський бронетанковий завод" виграв конкурсні торги на поставку Центральному бронетанковому управлінню Збройних Сил України (ЦБТУ ЗСУ) нових двигунів В-46-6. За документами, ЛБТЗ придбав у ТОВ "Булет Лайн" і поставив ЦБТУ ЗСУ 40 двигунів. Зібрані слідством докази свідчать про те, що насправді двигуни, які надійшли на завод були не новими, а такими, що були у використанні. До того ж, ці самі двигуни у 2008–2009 вже були реалізовані на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міністерства оборони", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що розмір збитків, завданих державі через корупційне правопорушення становить понад 14 млн гривень. Розслідування детективами НАБУ тривало з листопада 2016 року, про підозру особам, причетним до реалізації корупційної схеми з закупівлі двигунів, повідомлено в липні 2017 року.

За вчинення правопорушень посадовцям загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати відповідні посади та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 15 липня 2017 року Солом'янський районний суд Києва заарештував директора ДП "Львівський бронетанковий завод" Романа Тимківа на два місяці з альтернативою застави в 2 млн гривень. 18 липня за Тимківа внесли заставу, він вийшов на волю.

Напередодні, 14 липня, Національне антикорупційне бюро під керівництвом прокурорів САП затримало низку посадових осіб ЗСУ та ДП "Львівський бронетанковий завод" за підозрою у привласненні майна.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі