САП скерувала до суду обвинувачення проти Насалика

Поділитися
САП скерувала до суду обвинувачення проти Насалика Насалик проходить у справі про недостовірне декларування доходів © Блок Петра Порошенка
Акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Спеціальна антикорупційна прокуратура передала до Вищого антикорупційний суду обвинувальний акт стосовно екс-міністра енергетики Ігоря Насалика через недекларування $ 1,2 млн позички. Про це відомство повідомило у Facebook.

В САП зазначили, що досудове розслідування закінчено і акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Як уже повідомлялося, у 2014 році чиновник отримав позику 1,249 млн доларів США від фізичної особи. Однак, у порушення вимог Закону України "Про запобігання корупції", чиновник не відобразив зазначену інформацію в щорічних деклараціях.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження проти міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика за декларування недостовірної інформації у вересні 2018 року.

У декларації Насалика за 2017 рік з нової нерухомості з'явилися лише два машиномісця загальною площею 30 кв. м. А квартиру на Хрещатику площею 288 кв. м., будинок в Козині площею 561 квадрат і 1880 кв. м. землі міністр вирішив переписати на дружину. Також подружжя продали два автомобілі - Mazda 6 і ВАЗ 21065. Таким чином, грошові активи подружжя збільшилися на 1,5 млн гривень.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі