СБУ оголосила підозру двом офіцерам ФСБ і ГРУ, які вербували українців

Поділитися
СБУ оголосила підозру двом офіцерам ФСБ і ГРУ, які вербували українців Серед підозрюваних - колишній кримський СБУшник, який змінив присяги © СБУ
Спецслужбісти намагалися завербувати українця і змусити його збирати дані про ЗСУ.

Служба безпеки України повідомила про підозру двом співробітникам російських спецслужб, які схиляли українських громадян до державної зради, повідомили в пресцентрі СБУ у четвер, 28 травня.

Слідство встановило, що в липні 2019 офіцер 3-го оперативного відділу 316 Розвідцентру Головного управління Генштабу Збройних сил Росії (колишнє ГРУ, - Ред.) підштовхував українця до держзради і дій на шкоду державному суверенітету і територіальній цілісності України.

Другим підозрюваним є колишній співробітник ГУ СБУ в Автономній Республіці Крим, який в 2014 році зрадив присягу і перейшов на службу до ФСБ. Кримчанин допомагав ГРУшнику вербувати українця.

Від нього вимагали брати участь у підривній діяльності проти України, зокрема, збирати і передавати російській розвідці відомості про Збройні сили України.

Читайте також: СБУ встановила особи бойовиків, причетних до вбивства українських спецпризначенців

Напередодні СБУ заочно оголосила підозру начальнику оперативного відділу 74-го розвідцентру Головного управління Генштабу Збройних сил Росії. Він завербував Станіслава Єжова – колишнього заступника голови служби протоколу прем'єр-міністра й особистого перекладача Володимира Гройсмана.

У серпні 2019 року Єжова визнали винним у державній зраді і засудили до трьох років позбавлення волі. Відразу ж після вироку його звільнили за "законом Савченко" і видали Росії в рамках "великого обміну".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі