СБУ спростувала фейк про потяг з зараженими в Києві

Поділитися
СБУ спростувала фейк про потяг з зараженими в Києві Всі пасажири підписали зобов'язання про самоізоляцію © СБУ
Поїзд в Київ з Риги дійсно прибув, однак ні в кого з пасажирів не виявили коронавірус.

Служба безпеки України викрила неправдиве повідомлення про потяг, що нібито привіз в столицю України заражених коронавірусом українців, евакуйованих з Латвії, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-центр СБУ.

"Сьогодні під вечір мережею поширювали (та ще й з посиланням на "анонімне джерело" в СБУ) інформацію про прибуття з Риги до Києва "інфікованого поїзда" з нашими громадянами, яких евакуювали з Латвії. Нібито у багатьох пасажирів зафіксували високу температуру та інші ознаки захворювання коронавірусом", - сказано в повідомленні прес-центру.

В СБУ уточнили, що поїзд з Риги до Києва дійсно прибув, доставивши евакуйованих громадян України, проте всі пасажири пройшли температурний контроль і тільки стан п'ятьох людей викликав занепокоєння лікарів. Всі п'ятеро були направлені на додаткове обстеження, але їх тести на коронавірус дали негативний результат - ніхто не був заражений.

Всі евакуйовані українці дали письмові зобов'язання про самоізоляцію, лікарі будуть регулярно перевіряти стан їх здоров'я.

Правоохоронні органи України вже притягували людей до відповідальності за поширення неправдивої інформації, пов'язаної з епідемією коронавіруса. Міністерство внутрішніх справ не виключає посилення контролю за дотриманням карантину.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі