СБУ відзвітувала про попередження терактів у Сєверодонецьку та Рубіжному

Поділитися
СБУ відзвітувала про попередження терактів у Сєверодонецьку та Рубіжному Суд заарештував підозрюваного © СБУ
За даними контррозвідки, колишній військовий планував підірвати госпіталь і залізничну станцію.

Служба безпеки України повідомила про запобігання серії терактів у Луганській області. За даними агентства, колишній український військовослужбовець планував підірвати військовий госпіталь у Сєверодонецьку і залізничну станцію в Рубіжному, повідомили в пресцентрі СБУ у вівторок, 23 червня.

У затриманого вилучили три протипіхотні міни МОН-50 і протитанкову фугасну міну, які він планував оснастити засобами дистанційного управління.

Слідство вважає, що після здійснення теракту підозрюваний збирався втекти до ОРЛО і приєднатися до терористичної угруповання "ЛНР".

Контррозвідка затримала підозрюваного під час установки вибухового пристрою.

У нього виявили засоби зв'язку, топографічні карти із зазначеними місцями дислокації підрозділів ЗСУ, відомості з персональними даними українських військовослужбовців – учасників операції Об'єднаних сил.

Затриманому оголосили підозру за ч. 1 ст. 258 Кримінального кодексу (терористичний акт). Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

Читайте також: СБУ заявила про викриття злочинної групи, причетної до терактів у різних областях України

Нещодавно СБУ заочно оголосила підозру начальнику оперативного відділу 74-го розвідцентру Головного управління Генштабу Збройних сил Росії. Він завербував Станіслава Єжова – колишнього заступника голови служби протоколу прем'єр-міністра й особистого перекладача Володимира Гройсмана.

У серпні 2019 року Єжова визнали винним у державній зраді і засудили до трьох років позбавлення волі. Відразу ж після вироку його звільнили за "законом Савченко" і видали Росії в рамках "великого обміну".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі