СБУ встановила особи бойовиків, причетних до вбивства українських спецпризначенців

Фото
Поділитися
У травні 2018 року окупанти обстріляли позиції Об'єднаних сил біля Бахмутської траси з артилерії.

Українські правоохоронці встановили усіх бойовиків та російських найманців, причетних до артилерійського обстрілу українських позицій у районі Бахмутської траси в 2018 році.

Тоді загинули двоє українських спецпризначенців – військові спецпідрозділу СБУ "Альфа" полковник Руслан Муляр і прапорщик Юрій Журавльов. І ще двоє дістали поранення, нагадує пресцентр Служби безпеки України.

За даними української контррозвідки, групою бойовиків 3 мотострілецького батальйону 4 ОМСБр російсько-окупаційних військ командував уродженець Росії на прізвисько "Шумер". Згідно з даними центру "Миротворець", під такий опис підпадає лише один військовий злочинець – уродженець Самари Євгеній Антонич.

У його підпорядкуванні перебували троє учасників незаконних збройних формувань. Окрім атаки в районі Бахмутки, група "Шумера" причетна до обстрілу українських військових у Новоайдарському і Слов'яносербському районах Луганської області.

Бойовиків оголошено у розшук, судом надано дозвіл на затримання. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Читайте також: П'ять сценаріїв розвитку подій у Донбасі: чого очікувати від Росії, і як може вчинити Україна?

Українські правоохоронці та силовики регулярно фіксують докази присутності російських військових у Донбасі. Це і зброя і техніка, вироблені на території держави-агресора, і свідчення російських військових, які потрапили у полон.

Попри незаперечні докази, в Росії стверджують, що на сході України воюють "відпускники" і "військові пенсіонери", а зброю "ополчєнци знайшли в шахтах". Військових, які потрапили в полон, звільняють у запас заднім числом і відмовляються обмінювати на українських бранців Кремля.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі