СБУ затримала подружню пару з великою партією прекурсорів: фоторепортаж

Фото
Поділитися
За даними слідства, жителі Рівненської області намагалися ввезти псевдоефедрин в Україну з Євросоюзу.

Співробітники СБУ затримали подружню пару з Рівненської області за підозрою у контрабанді сировини для виробництва наркотиків. У затриманих вилучили партію псевдоефедрину, орієнтовна вартість якої перевищує 3 млн гривень.

За даними слідства, паралельно з ввезенням і продажем в Україні уживаних автомобілів з Євросоюзу подружжя займалися ще й контрабандою прекурсорів, повідомили в пресцентрі СБУ у вівторок, 2 червня.

Слідство стверджує, що за замовленням злочинного угруповання підозрювані ввозили в Україну великі партії псевдоэфедринових пігулок Cirrus, які використовуються для синтезування метамфетаміну. Товар вони купували за кордоном, ховали його в технологічних порожнинах автомобіля і так перетинали державний кордон.

Підозрюваних затримали на митному посту "Ягодин" у Волинській області. У паливному баку автомобіля правоохоронці виявили 170 тисяч пігулокок вагою понад 21 кг

Затриманим інкримінують контрабанду прекурсорів (ст. 305 Кримінального кодексу).

Читайте також: У Нацбанку заявили, що Україна може заощадити $ 5-6 млрд на енергетичному імпорті в 2020 році

Напередодні у Києві затримали групу з чотирьох осіб, серед яких співробітник СБУ, яких підозрюють у виготовленні і торгівлі метамфетаміном.

За даними слідства, з березня по травень підозрювані займалися виготовленням і продажем психотропних речовин. Для цього вони обладнали чотири нарколабораторії в квартирах і гаражах. Покупців знаходили за допомогою особистих зв'язків і знайомств у кримінальних колах, а також через інтернет-месенджер. Амфетамін поширювали за допомогою "закладок" у Києві та області, або ж відправляли через поштові сервіси до інших регіонів.

Під час обшуків правоохоронці вилучили лабораторне обладнання і понад 3 кг прекурсорів, а також реактиви, зброю, наркотики та психотропні препарати.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі