СБУ затримала трьох підозрюваних у підготовці терактів в Одесі

Фото
Поділитися
Всі вони так чи інакше пов'язані з проросійськими силами "Антимайдан" і "Новоросія".

Служба безпеки України затримала трьох громадян, підозрюваних у причетності до терористичної діяльності в Одесі, повідомляє прес-служба СБУ в середу.

В результаті спецоперації затримано одесита, який брав участь у трагічних подіях 2 травня 2014 в Одесі, незаконно виготовляв саморобні вибухові пристрої, незаконно зберігав вогнепальну і холодну зброю.

Під час обшуку у затриманого вилучено вибуховий пристрій потужністю 500 г в тротиловому еквіваленті, компоненти до СВУ, вісім пістолетів, три гвинтівки з снайперськими прицілами, патрони, а також антиукраїнська, сепаратистська література.

Також затримано двох активних учасників місцевого "Антимайдану" та проекту "Куликово поле".

Один з них, стверджують в СБУ, підтримує тісні контакти з одеситами, які воюють за "ДНР" і "ЛНР", а другий, 1996 року народження, займався розповсюдженням сепаратисткою символікою.

"Обидва зловмисника виношували наміри виготовлення саморобного вибухового пристрою для можливого здійснення терористичного акту поблизу офісу громадської патріотичної організації", - йдеться у прес-службі СБУ.

"Зловмисники придбали хімічні компоненти, необхідні для виготовлення СВУ - вони були вилучені співробітниками СБУ під час обшуку. Крім того, було виявлено радіокеровану модель міні-вертольота, яку затримані планували використовувати для доставки СВП до місця підриву. Також вилучено велику кількість інструкцій з виготовлення саморобних вибухових пристроїв", - додали в Службі безпеки.

Читайте також: Вибух біля офісу "Самопомічі" в Одесі розслідують як теракт

Останній з низки вибухів в Одесі стався в ніч з 22 на 23 березня. Зловмисники підірвали перший поверх житлового будинку.

Більшість терактів в Одесі та в Харкові так чи інакше пов'язані з проукраїнськи налаштованих активістами, за винятком вибухів на залізниці.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі