"Сценарій оптимістичний" — експерт НАН дав прогноз по COVID-19 на наступні тижні

Поділитися
"Сценарій оптимістичний" — експерт НАН дав прогноз по COVID-19 на наступні тижні 22 травня Україна перейшла до адаптивної моделі карантину © www.facebook.com
"Пік був, і ми його подолали".

В цілому статистичні дані відображають оптимістичний сценарій розвитку епідемії коронавірусу. Прогноз на наступні тижні передбачає повільне згасання епідемії, хоча існують ризики другої хвилі COVID-19 при форсованому збільшенні соціальної активності населення. Таку думку висловив координатор робочої групи з математичного моделювання COVID-19, заступник директора Інституту проблем математичних машин і систем НАНУ Ігор Бровченко.

Науковесь заявив, що Україна вже пройшла фазу "плато" на початку травня, яка тривала близько двох тижнів. На думку Бровченка, якщо брати до уваги показники по летальності захворювання, то кількість інфікованих коронавірусом, в яких хвороба протікає безсимптомно, може бути вища в 3-5 разів.

"Можна сказати, що ми уникли піку, якщо розуміти його як дуже різкий стрімке зростання. Але ми не уникли його, якщо говорити про пік як про максимум. У нас була фаза плато, вона тривала близько 2-х тижнів, ми фазу плато подолали. З точки зору математики фаза плато і є піком, коли максимальна кількість захворілих. Пік був, і ми його подолали", - зазначив Бровченко.

Читайте також: Україна пройшла пік COVID-19 — НАН

25 березня Кабінет міністрів оголосив режим надзвичайної ситуації на всій території України через пандемію COVID-19.

Карантинні заходи діють в Україні з 12 березня. 22 квітня їх продовжили до 11 травня, а потім – до 22 травня, але вже в м'якішому варіанті. МОЗрекомендує продовжити карантин як мінімум до 22 червня.

28 квітня Кабмін дозволив роботу продовольчих ринків за умови дотримання заходів безпеки для нерозповсюдження коронавіруса.

З п'ятниці, 22 травня, Україна перейшла до адаптивної моделі карантину. Разом з тим, уряд послаблює загальнонаціональні обмежувальні заходи, але вони будуть діяти тільки в тих регіонах, де дозволяє епідемічна ситуація.

Про економічні наслідки коронавірусу для України і українців читайте в статті Юлії Самаєвої "День песця" і матеріалі експертів Українського інституту майбутнього "Прогноз збитків. Якими будуть економічні збитки України через пандемію коронавіруса".

Чим загрожує карантин українському бізнесу, читайте в матеріалі Сергія Следзя і Вадима Башти "COVID-19: постраждають усі".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі