СЦКК повідомив про обстріл бойовиками промислового сектору Новолуганського

Поділитися
СЦКК повідомив про обстріл бойовиками промислового сектору Новолуганського Промисловий сектор обстріляли із мінометів калібром 120 мм © Штаб ООС / Facebook
Зафіксовано влучання важких боєприпасів у господарські будівлі "Бахмутського аграрного союзу".

Збройні формування Російської Федерації поряд із позиціями Об'єднаних сил також обстрілюють споруди інфраструктури Донбасу. Як повідомляє українська сторона Спільного центру з контролю і координації припинення вогню (СЦКК), у ніч з 12 на 13 серпня окупанти обстріляли промисловий сектор селища Новолуганське у Донецькій області.

"Нехтуючи нормами міжнародного права, що забороняють обстріли об'єктів цивільної промисловості та населені пукти, які можуть привести до екологічної катастрофи, у ніч з 12 серпня на 13 серпня 2018 року збройні формування РФ здійснили обстріл промислового сектору населеного пункту Новолуганське із застосуванням мінометів калібром 120 мм, які заборонені Мінськими домовленостями", - йдеться у повідомленні на сторінці прес-центру штабу ООС у Facebook.

У понеділок, 13 серпня, офіцери СЦКК зареєстрували влучання важких боєприпасів у господарські будівлі, які належать агрофірмі "Бахмутський аграрний союз".

Зазначається, що наслідком таких порушень може стати руйнування очисних споруд та потрапляння понад 1,8 метрів кубічних шкідливих відходів виробництва у місцеві водойми. А це у подальшому призведе до отруєння ґрунтових вод та гуманітарної катастрофи у Новолуганському, Майському, Доломітному, Гладосовому, Гольмівському та Горлівці, додали у СЦКК.

Раніше Українська сторона СЦКК повідомляла про обстріл шламонакопичувача 3-ї черги промислових відходів хімічного виробництва Торецького фенольного заводу з боку бойовиків. Зазначалось, що вибуховою хвилею могли бути пошкоджені стіни чаші, що може призвести до потрапляння отруйної рідини в грунтові води і надалі в річку.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі