Сенатори вмовляли Трампа не звільняти посла США в ЄС після його свідчень щодо України – NYT

Поділитися
Сенатори вмовляли Трампа не звільняти посла США в ЄС після його свідчень щодо України – NYT © www.bbc.com
Союзники Трампа хотіли, щоб Сондленд пішов на власних умовах, що зменшило б будь-яку політичну реакцію.

Кілька сенаторів-республіканців намагалася перешкодити президенту США Дональду Трампу звільнити посла Сполучених Штатів в Європейському союзі Гордона Сондленда, який давав свідчення на слуханнях щодо імпічменту в Палаті представників, але Трамп все одно звільнив дипломата, який свідчив проти нього, пише американська газета New York Times.

Наголошується, що сенатори були стурбовані тим, що звільнення негативно позначиться на Трампі, та стверджували, що в цьому нема потреби, оскільки посол вже говорив з високопоставленими чиновниками про відхід після процесу імпічменту в Сенаті, сказали джерела газети.

Сенатори сказали чиновників Білого дому, що Сондленду потрібно дозволити піти на своїх умовах, що зменшило б будь-яку політичну реакцію.

Але Трамп, очевидно, не був зацікавлений у тихому звільненні за власним бажанням дипломата. Замість цього він вирішив звільнити Сондленда до того, як посол буде готовий піти. Сондленд, у свою чергу, сказав чиновникам Державного департаменту США, що якщо вони хочуть його відставки, то їм доведеться його звільнити. І Трамп вчинив саме так, зазначає газета.

Відзначимо, що разом з Сондлендом Трамп і звільнив співробітника Ради з нацбезпеки Александера Віндмана.

5 лютого 2020 року Сенат Сполучених Штатів поставив крапку в досить болючому для американської демократії процесі імпічменту Дональда Трампа.

Трамп став вже третім президентом США після Ендрю Джонсона (1868) і Білла Клінтона (1999), якому винесли імпічмент в Палаті представників, але виправдали в Сенаті. Тепер у Трампа є можливість сконцентруватися на передвиборної кампанії.

Детальніше читайте у статті Олександра Хари "Не винен, але перешкоджав".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі