Сенцов і Кольченко дають першу пресконференцію після звільнення: онлайн-трансляція

Поділитися
Сенцов і Кольченко дають першу пресконференцію після звільнення: онлайн-трансляція © president.gov.ua
На пресконференцію зареєструвалися майже 400 журналістів.

У Києві в Українському домі сьогодні відбудеться перша після звільнення з колоній Росії пресконференція колишніх політв'язнів Олега Сенцова і Олександра Кольченка. Як повідомляє видання "Крим.Реалії", на захід зареєструвалися 360 представників ЗМІ.

Нагадаємо, що прокуратура Автономної Республіки Крим має намір викликати Олега Сенцова і Олександра Кольченка для дачі показань.

7 вересня відбувся обмін утримуваними особами між Україною і Росією у форматі "35 на 35". РФ повернула до України 24 полонених моряків і 11 політв'язнів: Романа Сущенка, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Олексія Сизоновича, Павла Гриба, Едема Бекірова, Євгена Панова й Артура Панова.

Українського режисера Олега Сенцова разом з Олександром Кольченком затримали співробітники ФСБ навесні 2014 року в окупованому Криму. Їх вивезли до Росії, де Сенцова засудили за сфабрикованим звинуваченням в організації теракту до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років позбавлення волі. Жоден з них провини не визнав.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі