Сенцов подарував Макрону свою тюремну кружку, попросивши не забувати про полонених українців

Фото
Поділитися
Український режисер зустрівся із президентом Франції у Страсбурзі.

Колишній політв'язень, український режисер Олег Сенцов зустрівся у Страсбурзі із президентом Франції Еммануелем Макроном. Подробиці зустрічі Сенцов повідомив на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Цікаво було познайомитися і поспілкуватися. Подякував за допомогу у звільненні полонених і за підтримку Україні загалом. Радий був почути, що на цьому він (Макрон, - ред.) не збирається зупинятися і роботу буде продовжено. Запитав, чи розуміє Макрон справжні цілі Путіна та чи довіряє йому. Відповіді мене задовольнили. Він спитав про в'язницю, але я не став про це говорити – тепер є важливіші речі", - розповів режисер.

Він зазначив, що розповів лідерові Франції про своє бачення ситуації та про 227 утримуваних українців у Донбасі і 86 – в Росії.

"Більшість з останніх – кримські татари, які страждають за свої політичні та релігійні переконання, яких окупанти намагаються представити у вигляді ісламських терористів. Президент мене почув", - додав Сенцов.

Також він розповів про те, що подарував Макрону свою тюремну пластикову кружку із наклеєним прізвищем, сказавши, що йому не важливо, що президент Франції з нею зробить, але важливо, щоб він не забував про українських полонених.

Співробітники ФСБ затримали Сенцова навесні 2014 року в окупованому Криму. Його конвоювали до Росії, де судили за сфабрикованим обвинуваченням в організації терактів і підпалі офісів партій на півострові. Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону 25 серпня 2015 року виніс Сенцову обвинувальний вирок – 20 років колонії суворого режиму.

7 вересня відбувся обмін утримуваними особами між Україною і Росією у форматі "35 на 35". РФ повернула до України 24 полонених моряків і 11 політв'язнів: Романа Сущенка, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Олексія Сизоновича, Павла Гриба, Едема Бекірова, Євгена Панова й Артура Панова.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі