Схеми на митниці: адвокат повідомив про зняття браслета з підозрюваного Альперіна

Поділитися
Схеми на митниці: адвокат повідомив про зняття браслета з підозрюваного Альперіна © https://www.facebook.com/zelenskiy95
Раніше суд продовжив запобіжний захід одеському бізнесменові до 23 березня.

З фігуранта справи про схеми на митниці бізнесмена Вадима Альперіна зняли електронний браслет, тому що закінчився термін дії ухвали судді Вищого антикорупційного суду. Про це повідомив сьогодні у Facebook адвокат Андрій Федур.

"Кумедність ситуації полягає в тому, що пару днів назад прокурор САП Перов А.В. … боровся як лев, щоб продовжити судом обов'язок носити "електронний браслет". І слідчий суддя з ВАС дарував йому таку ухвалу. Хоча для цього і не було ніяких правових підстав. А прокурор Перов А.В. "забув" передати ухвалу на виконання і "браслет" злетів", - написав адвокат.

Федур також додав, що Альперін буде "добросовісно виконувати покладені на нього обов'язки, як підозрюваного". За його словами, бізнесмен не відлучатиметься з постійного місця проживання без дозволу детектива, прокурора чи суду.

Раніше Вищий антикорупційний суд продовжив запобіжний захід Вадиму Альперіну. Згідно з постановою, підозрюваний мав ще два місяці носити електронний браслет.

Як повідомлялося, 25 листопада 2019 року детективи НАБУ затримали 10 осіб за підозрою в організації масштабних контрабандних схем. Серед затриманих – начальник Київської митниці Сергій Тупальский і ще шестеро співробітників Державної митної служби. Організатором ОЗУ слідство вважає бізнесмена Вадима Альперіна. У 2017 році його заарештовували за спробу підкупу детектива НАБУ.

27 листопада Альперін прийшов на допит в САП, де його затримали детективи НАБУ.

ВАКС заарештував Альперіна з альтернативою 70 млн гривень застави. Вже 3 грудня після внесення цієї суми підозрюваний вийшов із СІЗО.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі