Шумкова вивезли з колонії до тюремної лікарні – адвокат

Поділитися
Шумкова вивезли з колонії до тюремної лікарні – адвокат Російський суд засудив Шумкова до чотирьох років колонії © Прямой
Раніше повідомлялося, що українця нібито вивезли до московського СІЗО.

Українського політв'язня Олександра Шумкова вивезли з колонії Торжка (Тверська область) до тюремної лікарні, а не московського СІЗО. Про це сьогодні повідомляє "Українська правда" з посиланням на адвоката Олексія Барановського.

"Шумков дещо схуд, в порівнянні з тим, коли я його бачив минулого разу, але це і зрозуміло – у зв'язку з голодуванням. Як це не дивно, почуває він себе краще, тому що став отримувати медичну допомогу, та й умови в лікарні кращі, ніж в "критій" частині колонії", - зазначив адвокат.

За його словами, наразі не відомо, куди відправлять Шумкова після лікарні, з колонії українця забрали "з речами". В обласну тюремну лікарню, яка розташована також у Торжку, політв'язня перевели 22 жовтня. Шумков може припинити голодування, бо "з'явився якийсь конструктив у відносинах з тюремною владою і уповноваженими з правозахисту", зауважив адвокат.

У лікарню до Шумкова приїхав священик із Санкт-Петербурга Григорій Міхнов-Вайтенко, який свого часу відвідував вже звільнених політв'язнів Володимира Балуха і Олега Сенцова.

У серпні 2017 року з території України зник військовослужбовець ЗСУ та громадський активіст організації "Спілка української молоді в Україні" Олександр Шумков. У лютому 2018 року російський суд засудив Шумкова до чотирьох років колонії за нібито участь у "Правому секторі" та діях, спрямованих "проти інтересів Росії".

Раніше глава МЗС України Вадим Пристайко повідомив про те, що процес переговорів щодо обміну перебуває на вирішальній стадії. За його словами, новий обмін буде більш складним, у ньому братимуть участь кілька груп людей. За словами президента Володимира Зеленського, дата нового обміну стане відома після саміту в нормандському форматі.

Як повідомлялося, 7 вересня відбувся обмін утримуваними особами між Україною і Росією у форматі "35 на 35". РФ повернула до України 24 полонених моряків і 11 політв'язнів: Романа Сущенка, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Олексія Сизоновича, Павла Гриба, Едема Бекірова, Євгена Панова й Артура Панова.

Докладніше читайте в спецтемі DT.UA "Повернення бранців Кремля додому", а також у матеріалі Володимира Кравченка "За будь-яку ціну?".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі