Синоптики розповіли, коли очікуються перші морози

Поділитися
Синоптики розповіли, коли очікуються перші морози Очікується значне похолодання © Pixabay
26-27 жовтня ще буде досить тепло.

В Україні завершується тривалий період теплої погоди, вже наступними вихідними очікуються морози та мокрий сніг. Про це повідомила сьогодні на своїй сторінці у Facebook синоптикиня Наталка Діденко.

За її даними, 26-27 жовтня синоптична ситуація ще не зміниться. Дощів не буде, але тумани поки залишаються, температура повітря +13+18 градусів, на Заході до +22 градусів. У Києві ці вихідні будуть туманними, без дощу, з температурою близько +15 градусів.

З понеділка, 28 жовтня, температура почне поступово знижуватися. У Києві також почне холоднішати: понеділок +12 градусів, вівторок +10 градусів, середа +8 градусів, до кінця тижня вночі з'являться морози.

Нагадаємо, що "бабине літо" в Києві встановило ще один температурний рекорд. 19 жовтня після полудня стовпчик термометра піднявся до +23,3 градусів, що на 2,1 градуси вище попереднього максимуму температури повітря, зафіксованого цього дня у 1957 році.

За прогнозами, Україна не потрапляє в групу країн, де буде зовсім кепсько унаслідок глобального потепління. Але межу 1,5°С Україна вже перетнула. Систему порушили, що призвело до збільшення кількості небезпечних погодних явищ. Докладніше про глобальне потепління читайте у матеріалі Ольги Скрипник "Світлана Краковська: "Погоду нам диктує океан"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі