Систему відеофіксації ПДР запустять 1 червня

Поділитися
Систему відеофіксації ПДР запустять 1 червня По Україні встановлять 700 камер відеоспостереження за автомобілями © Gazeta.ua
На першому етапі запустять в роботу 17 пунктів автоматичної фіксації.

В Україні з 1 червня запустять систему автоматичної фото-, відеофіксації порушень Правил дорожнього руху. Очікується, що на першому етапі запрацюють 17 станцій. Відповідне рішення прийнято на засіданні Кабміну.

Як заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, на засіданні Кабміну пропонувалося внести зміни в постанову від 10 листопада 2017 року №833.

"Проект постанови розроблений МВС з метою приведення постанови Кабінету міністрів №833... Ця постанова пропонується в повному узгодженні з законом, прийнятим і підписаним президентом України з тим, щоб запустити автоматичну фото - і відеофіксацію з 1 числа наступного місяця", - зазначив він.

За його словами, спочатку запрацюють 17 пунктів автоматичної фіксації, потім близько 40.

"Всього по країні ми плануємо, що таких пунктів буде близько 700... Відповідний графік і адреси ми після прийняття постанови зможемо оголосити публічно", - додав Аваков.

Читайте також: Радника Трампа засудили до трьох років тюремного ув'язнення за брехню під присягою

Раніше повідомлялося про те, що Міністерство внутрішніх справ відклало запуск системи автоматичної фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху до закінчення режиму суворого карантину. Очікувалося, що систему запустять з 1 травня, проте через карантин її запуск довелося відкласти.

Також Міністерство внутрішніх справ спільно з сервісом "Штрафи UA" запустило додаток, в якому водії за номером водійського посвідчення, ІПН або за серією та номером штрафу можуть здійснити перевірку і заплатити за порушення правил дорожнього руху.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі