Сьогодні в Нідерландах стартують чергові слухання справи МН17

Поділитися
Сьогодні в Нідерландах стартують чергові слухання справи МН17 © Радио Свобода
Очікується, що суд підведе підсумки того, що обговорювалося на попередніх слуханнях.

У понеділок, 8 червня, стартує другий блок слухань у справі про катастрофу малазійського "Боїнга" MH17. Чергова сесія судового процесу триватиме до 3 липня, передає Інтерфакс-Україна. В рамках сесії прокуратура виступить з презентацією кримінального розслідування цього злочину.

"Як заплановано, слухання по кримінальній справі MH17 поновляться в понеділок, 8 червня. Однак через коронавырус і відповідних національних настанов у блок судових слухань внесено корективи, в результаті чого присутніми в залі суду в Судовому комплексі Схіпхол зможе бути обмежене число людей. Всі можуть стежити за слуханнями в прямому ефірі".

Наголошується, що заходи по дотриманню соціального дистанціювання будуть дотримуватися. Буде відкритий тільки зал D, в якому безпосередньо йде процес, а зали судових засідань A, B і C будуть закриті. Разом з тим вирішено відкрити прес-центр, у який буде допущено лише 30 представників ЗМІ. Крім суддів, секретарів і прокурорів у залі суду будуть присутні максимум два адвоката родичів, два захисники та обмежена кількість представників преси.

За даними ЗМІ, суд підведе підсумки того, що обговорювалося на попередніх слуханнях, і що сталося з тих пір. Захист і адвокат родичів також отримають можливість звернутися до суду. Крім того, прокуратура опише кримінальне розслідування. В кінці цього блоку слухань суд ухвалить всі необхідні рішення і буде чекати наступного блоку слухань, який розпочнеться вже 31 серпня.

Крім того, слухання можуть будуть відкладені після 12 червня до 22 червня.

"В той день захист отримає можливість подати будь-які запити про можливі слідчі дії, після чого слухання будуть відкладені до пізнішої дати, коли буде отримана реакція. В даний час суд вважає, що ця частина слухань може завершитися не пізніше п'ятниці, 26 червня. Якщо суду буде потрібно прийняти рішення в доповнення до поданих уявленнями, запитам або заявами, слухання буде відкладено до п'ятниці, 3 липня або раніше, якщо це можливо. Суд не буде засідати 29 і 30 червня", - йдеться в повідомленні суду.

Читайте також: У поліції назвали кількість затриманих в Нових Санжарах

Нагадаємо, останнє слухання у справі МН17 відбулося 23 березня тільки з участю зацікавлених сторін, без публіки і преси через пандемію.

Ще рік тому JIT назвала імена чотирьох обвинувачених: це росіяни Сергій Дубінський ("Похмурий"), Олег Пулатов ( "Гюрза"), Ігор Гіркін ("Стрєльцов") і українець Леонід Харченко ("Кріт"). Ще одним підозрюваним став колишній бойовик "ДНР" Володимир Цемах, якого Україна видала Росії в рамках обміну.

СБУ повідомила про підозру фігурантам справи в скоєнні терористичного акту з людськими жертвами.

За п'ять років розслідування трагедії MH17 було встановлено точний час і маршрут переміщення зенітного ракетного комплексу "Бук" з РФ в Україну і назад, час і місце запуску ракети, якою збили авіалайнер, і дані понад 150 причетних до транспортування комплексу осіб.

Детальніше про процес в статті Володимира Кравченка "Заради справедливості" для ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі