Солістка Національної опери Катерина Абдулліна назвала учнів україномовних шкіл "бидлом"

Поділитися
Солістка Національної опери Катерина Абдулліна назвала учнів україномовних шкіл "бидлом" Катерина Абдулліна © abdullina.com
"Свобода" вимагає притягти київську оперну солістку Катерину Абдулліну до кримінальної відповідальності: вона написала на Facebook, що контингент російськомовної гімназії "різко відрізняється від бидлячих українських шкіл".

Група народних депутатів від ВО "Свобода" вимагає притягти солістку Національної опери України Катерину Абдулліну до кримінальної відповідальності за розпалювання міжнаціональної ворожнечі і поширення українофобських висловлювань.

Відповідне звернення за підписом Ігоря Мірошниченка, Андрія Мохника, Ірини Фаріон та Олександра Мирного направлено головам СБУ і МВС, генеральному прокурору і міністру культури. Депутати просять зобов'язати солістку опери публічно принести вибачення перед українським народом.

У зверненні наголошується, що у замітці на Facebook Абдулліна назвала "бидлячими" українські школи, що є "образливим висловлюванням і зачіпає честь та гідність українських громадян".

Окрім того, артистка відзначила, що у російськомовній гімназії "контингент батьків різко відрізняється від бидлячих українських шкіл" і пораділа, що її дитина навчається серед морально здорових дітей, а не серед бидла".

"Висловлювання з застосуванням термінів "бидлячі українські школи" і "бидло" є образливими і принизливими для людей, які проживають на території України, для яких рідною мовою є українська", - йдеться у зверненні "Свободи".

Депутати зазначили, що такі висловлювання солістки "принижують честь і гідність українців, розпалюють національну ворожнечу та ненависть, ображають почуття українців".

Співачка Катерина Абдулліна - уродженка Києва.

Скандальний коментар вона залишила у соцмережі Facebook при обговоренні бесіди письменника Захара Прилепіна з публіцистом Юхимом Гофманом про ситуацію в Україні, про те, чи потрібна українцям українська мова.

"Віддала дитину у російську гімназію і ще жодного разу не пошкодувала. Всі предмети російською все ясно і зрозуміло. А найбільше сподобалася урочиста лінійка - я навіть плакала. Російською дуже красиво говорили старшокласники. Співали і читали вірші. Так й взагалі контингент батьків і дітей різко відрізняється від бидлячих українських шкіл. У першому класі 3 рази на тиждень укр мова, і випускники розмовляють нею куди краще, ніж випускники укр шкіл. Я тішуся, що моя донька навчається серед морально здорових дітей. А не серед бидла", - написала Абдулліна.

Після того, як ці слова викликали обурення користувачів, вона видалила свій коментар. У Національній опері висловлювання солістки розцінили як неприпустимі.

"Людина, що працює у Національному оперному театрі, не має права так висловлюватися, і навіть так думати. Вона (Катерина Абдулліна) живе і працює в Україні, її робота оплачується українською культурою і українською державою", - сказав головний режисер театру Анатолій Солов'яненко. !zn

Читайте також:

Кримська міліція завела на Паніна справу про розпалювання міжнаціональної ворожнечі

Російський актор Панін, який образив татар, заявив, що він перебуває "не в Україні, а в Криму"

Басист Bloodhоund Gang вибачився за інцидент з українським прапором

Російський телеведучий в іронічній формі вибачився перед українцями за "червоного комісара"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі