Сотні студентів КНУ ім. Шевченка вийшли на протест проти призначення Портнова на посаду професора

Фото
Поділитися
Учасники акції вимагали зустрічі з ректором, але він так і не вийшов на до студентів.

Сотні людей вийшли на протест проти призначення на професорську посаду в КНУ ім. Тараса Шевченка Андрія Портнова, колишнього заступника глави адміністрації засудженого на держзраду екс-президента Віктора Януковича. Понад 300 протестувальників, переважно студентів-істориків і випускників Київського національного університету, зібралися біля головного корпусу вишу ввечері в четвер, 20 червня.

Близько 50 осіб організували сидячий протест біля кабінету ректора в червоному корпусі, але Леонід Губерський до них так і не вийшов. Відомо, що на акції був присутній проектор КНУ з науково-педагогічної роботи Володимир Бугров.

Студенти наполягають на особистій зустрічі з ректором і висловили готовність ночувати під його кабінетом, поки той не звільнить "прислужника Януковича", повідомляє журналіст Євген Будерацький з місця подій.

"Портнова треба не любити за три речі: він зламав судову систему, в результаті чого заборонили Євромайдан. Він був одним з ініціаторів "законів 16 січня". Він абсолютно проросійський. Також він за абсолютний відкат всіх реформ за останні п'ять років в Україні", - пояснив один з учасників протесту.

Тим часом, сам Портнов у своєму Telegram-каналі іронічно коментує протест проти його призначення, відзначаючи, що "настільки згодний" і висунутими йому претензіями, що вже сам "виступає проти Портнова". Він також уточнив, що його не відновили, а заново призначили професором кафедри конституційного права юридичного факультету КНУ.

Як повідомлялося, ректор КНУ ім. Шевченка Леонід Губерський підписав наказ про призначення Андрія Портнова на посаду професора кафедри конституційного права. Він уже працював на цій кафедрі з 2009 по лютий 2014 року. Після втечі Віктора Януковвича також залишив Україну і постійно мешкав у Австрії. 5 березня 2014 Євросоюз заморозив на один рік активи 18 колишніх українських посадовців, підозрюваних у незаконному заволодінні державною власністю. Під санкції потрапив також Портнов. Через рік Європейський Союз виключив з санкційного списку чотирьох експосадовців, в тому числі й Портнова.

19 травня 2019 Портнов прилетів до Києва і вже подав у ДБР чотири заяви проти п'ятого президента України Петра Порошенка та інших чинних і колишніх високопосадовців.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі