Спалах дифтерії в Ужгороді: у місті збирають спецкомісію

Поділитися
Спалах дифтерії в Ужгороді: у місті збирають спецкомісію © Корреспондент.net
На дифтерію захворіли студенти-іноземці місцевого вишу.

В Ужгороді уперше за десять років зафіксували спалах захворюваності на дифтерію. Через складну епідемічну ситуацію Ужгородська міська рада ініціювала засідання міської протиепідемічної комісії на четвер, 24 жовтня.

На засіданні заплановано заслухати інформацію про епідситуацію із захворюваннями на дифтерію у місті, затвердити протиепідемічні заходи та план профілактичних заходів в осередку дифтерії з метою недопущення ускладнень епідситуації.

У неділю, 21 жовтня до обласної клінічної лікарні ушпиталено хворого на дифтерію студента Ужгородського національного університету. Вчора на лікарняних ліжках опинились ще двоє студентів, які контактували з хворим.

"Цей хворий досить пізно звернувся до нас. Але йому не показано було введення протидифтерійної сироватки. У зв'язку з тим, що це нетоксичний штам. І хворий був не "важкий". І йому не потрібна. На даний час у обласній клінічній інфекційній лікарні на всю область у нас є 8 доз", - розповів "Ужінформ" директор КНП "Обласна клінічна інфекційна лікарня" Михайло Поляк.

Зараз стан хворого медики оцінюють як задовільний. На медичному факультеті УжНУ, де навчається хворий, проводяться протиепідемічні заходи. Під час профілактичного обстеження близько 70 студентів, які контактували із захворілими, фахівці виявили ще 12 носіїв збудника дифтерії.

"Дифтерія – це гостре інфекційне захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом. Коли дифтерійна бактерія потрапляє у дихальну систему, вона виробляє токсин, в результаті чого виникають тяжкі функціональні та структурні зміни, інколи несумісні з життям… Єдиний спосіб захиститися від дифтерії – вакцинація для дітей і ревакцинація для дорослих", - нагадують чиновники та лікарі.

Діти мають отримати шість доз вакцини відповідно до Календаря щеплень, дорослим потрібно вакцинуватись кожні десять років.

Як повідомлялося, 1 серпня в Україні зафіксували перший випадок захворювання на дифтерію. У Хмельницькому на дифтерію захворіла 21-річна мешканка міста, яка раніше пропустила щеплення за календарем. Водночас наявні у лікарні імуноглобуліни для лікування дифтерії виявилися простроченими.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі