Спалах коронавірусу в ЗСУ: 16 нових випадків за добу

Поділитися
Спалах коронавірусу в ЗСУ: 16 нових випадків за добу У ВРУ зареєстрували 16 нових випадків COVID-19 © www.facebook.com
Госпіталізовано вісім осіб, ще вісім лікуються вдома.

За останню добу у Збройних силах України підтвердили 16 нових випадків коронавірусу, повідомляє прес-служба командування Медичних сил.

"Станом на ранок 28 травня у Збройних силах України 69 осіб захворіли гострими респіраторними захворюваннями COVID-19, викликаними коронавірусом SARS-Cov-2. Всього за час пандемії 106 осіб вилікувались, летальних випадків-3" – йдеться в повідомленні.

Крім того на ізоляції зараз перебуває 300 осіб (включаючи самоізоляцію). Протягом трьох днів самоізоляція закінчиться у 45 воїнів.

Наголошується, що за минулу добу зареєстровано шістнадцять нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобою COVID-19.

зокрема, в закладах охорони здоров'я знаходиться 8 осіб (Національний військово-медичний клінічний центр "ГВКГ" - 2 військовослужбовців, в лазареті військової частини Волинська область - 4 військовослужбовців, Хмельницька обласна інфекційна лікарня - 1 працівник ЗС України та Сарницкая ЦРЛ - 1 працівник ЗС України). Стан здоров'я пацієнтів задовільний, спостерігається легкий перебіг захворювання. У військовослужбовців Волинської області симптоми захворювання відсутні.

За даними командування лікуються вдома під спостереженням медичної служби 8 осіб (Київська область - 5 військовослужбовців, Житомирська область і область - по 1 військовослужбовцеві) та 1 працівник ЗС України (Чернівецька область). Стан здоров'я пацієнтів задовільний. Симптоми захворювання відсутні.

За станом на 9:00 ранку 28 травня в Україні 22 382 підтверджених випадків COVID-19. За добу хворобу діагностували у 477 осіб.

Читайте також: Тривога про новий спалах коронавірусу є постійною — Ляшко

Сьогодні віце-президент НАН України Анатолій Загородній заявив, що Україна пройшла пік епідемії коронавірусу COVID-19. Академік НАН також заявив, що за умови, якщо б карантин ввели лише на тиждень пізніше, рівень захворюваності був би в 3 або 4 рази вище.

Карантинні заходи діють в Україні з 12 березня. 22 квітня їх продовжили до 11 травня, а потім – до 22 травня, але вже в більш м'якому варіанті. Моз рекомендує продовжити карантин як мінімум до 22 червня.

28 квітня Кабмін дозволив роботу продовольчих ринків за умови дотримання заходів безпеки для нерозповсюдження коронавірусу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі