"Спасибо за победу": поліція в Одесі заблокувала автопробіг ОПЗЖ з радянською символікою на машинах

Поділитися
"Спасибо за победу": поліція в Одесі заблокувала автопробіг ОПЗЖ з радянською символікою на машинах © Twitter / Michael Shtekel
Одеські активісти не пропустили машини на морському вокзалі.

В Одесі поліція та активісти заблокували автопробіг на честь 9 травня з низки автомобілів, з партійними прапори і прапорами, що нагадували радянські, пише "Радіо Свобода".

Автопробіг з кілька десятків машин, в тому числі і таксі, організувала партія "Опозиційна платформа – За життя". Активісти та правоохоронці заблокували рух машин Одеському морському вокзалі.

Офіційна причина зупинки – проведення масового заходу. Всі учасники – в машинах, тому це не є порушенням, розповів народний депутат Микола Скорик.

Після майже годинних переговорів із правоохоронцями машини почали пропускати по одній з інтервалом в 5-10 хвилин, знявши перед цим всю політичну символіку. Видання зазначає, що на автомобілях була політична символіка, партійні прапори та червоні прапори із надписом "Спасибо за победу" і золотою зіркою.

Пізніше у поліції підтвердили, що автопробіг було зупинено через заборону масових заходів.

Читайте також: Світоліна пробилася у чвертьфінал турніру в Мексиці

У день вшанування пам'яті загиблих у Другій світовій війні поліція також посилено патрулює ситуацію в столиці.

9 травня в Україні святкують День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, який прийшов на зміну Дню перемоги у Великій вітчизняній війні 1941-1945 років, який відзначають в Росії і ряді інших країн пострадянського простору.

Офіційним символом Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, як і Дні пам'яті та примирення, є червоний мак – загальноприйнятий у світі знак пам'ятних днів Другої світової війни. Гаслом обох пам'ятних днів є "1939-1945. Пам'ятаємо. Перемагаємо". День пам'яті і примирення відзначали в нашій країні напередодні, 8 травня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі