Спека в Україні: як врятуватися в приміщенні без кондиціонера

Поділитися
Спека в Україні: як врятуватися в приміщенні без кондиціонера Врятуватися від спеки можна і в приміщенні без кондиціонера © solium.ru
Кілька простих правил допоможуть пережити спеку без кондиціонера і вентилятора.

Коли на вулиці стоїть спекотна погода, бажано якомога рідше виходити на вулицю вдень, проводячи основну частину часу в приміщенні. Разом з тим, не у всіх є кондиціонери, які дозволять швидко охолодити приміщення і зберегти прохолоду. На цей випадок існує кілька правил, які допоможуть врятуватися від спеки і перенести її максимально комфортно.

Ізолювати приміщення – на найспекотніший час дня краще закрити вікна і двері, а провітрювати рано вранці та ввечері або вночі, запускаючи максимально прохолодне повітря.

Зняти всі килими – якщо в приміщенні все ще залишаються килими, то їх краще прибрати. Вони не тільки збирають пил, але і затримують тепло в приміщенні. Крім того, без них можна ходити по прохолодній підлозі.

В приміщення не повинне проникати сонячне світло – закрити вікна можна за допомогою жалюзі, спеціальної плівки або щільних білих штор.

Повітря в приміщенні повинно бути зволожене – це дозволить знизити температуру на 2-3 градуси.

Розвішувати мокрі рушники або простирадла – це також дозволить знизити температуру і зволожити повітря. Кожні півгодини-годину рушники потрібно полоскати.

Обмотати плівкою батареї – це потрібно зробити у випадку централізованого опалення, щоб батареї не передавали прохолоду по стояку. Якщо у сусідів працює кондиціонер, батареї можуть стати джерелом прохолоди.

Наповнити ванну водою і залишити двері відкритими – поруч з ванною температура знизиться ще на кілька градусів.

Покласти в ліжко пляшки з крижаною водою – аналогія теплих пляшок і грілок взимку. Їх варто покласти до відходу до сну, а перед сном прибрати.

Заморозити пляшки з водою і розставити в приміщенні – це також дозволить знизити температуру повітря.

Спати на підлозі – тепле повітря піднімається вгору, тому матрац можна покласти вниз і насолоджуватися прохолодою.

Укрінформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі