Справа Шеремета: Антоненко подав позов проти Зеленського, Авакова і Рябошапки

Поділитися
Справа Шеремета: Антоненко подав позов проти Зеленського, Авакова і Рябошапки © facebook/Андрій Антоненко
Також Андрій Антоненко подав до суду на першого заступника голови Національної поліції.

Ветеран АТО Андрій Антоненко, якого підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета, подав позов проти президента України Володимира Зеленського, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, генпрокурора Руслана Рябошапки і першого замглави Нацполіції Євгена Ковалая, повідомив у Facebook адвокат Святослав Жерновніков. Позов стосується захисту честі та гідності Андрія Антоненка.

"В Печерський суд, від Андрія Антоненко (Riffmsater), поданий позов до посадових осіб, які зганьбили його репутацію", - повідомив Жерновніков.

У позовній заяві, яку опублікував адвокат, йдеться про те, що під час брифінгу щодо розслідування вбивства Шеремета, правоохоронці повністю проігнорували норму про презумпцію невинуватості, а також принцип честі і гідності громадянина і людини.

"В ході проведення зазначеного брифінгу було виявлено повну зневагу до принципу презумпції невинуватості, закріпленого у ст. 62 Конституції України, п. 10 ст7 КПК України, і повністю знищений принцип недоторканності честі і гідності громадянина і людини, передбачений ст3, 21, 24, 28, 34, 68 Конституції України", - зазначено в документі.

Відповідачами у позові Антоненко зазначив Арсена Авакова, Володимира Зеленського, Руслана Рябошапку і Євгена Коваля. Третьою особою значиться телеканалу "Україна".

Зазначимо, що 20 грудня Апеляційний суд Києва мав розглянути скаргу на арешт Андрія Антоненка і ще однією фігурантки справи Шеремета Юлії Кузьменко. Однак прокурори не з'явилися на засідання. Тепер апеляцію на арешт Антоненка розглянуть 23 грудня, а на арешт Кузьменко – 24 грудня.

Журналіст Павло Шеремет трагічно загинув 20 липня 2016 року унаслідок підриву автомобіля. Вибух стався о 7:45 ранку, коли він виїхав з дому і проїхав кілька десятків метрів, на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка в Києві.

У лютому 2017 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков казав, що слідство встановило людей, які могли бути причетні до вбивства Шеремета, а також можливих свідків злочину.

12 грудня 2019 року керівництво поліції повідомило, що у вбивстві Шеремета підозрюють дитячого кардіохірурга і волонтерку Юлію Кузьменко, рок-музиканта і бійця ССО Андрія Антоненка та військового медика Яну Дугарь. У справі також фігурує подружжя добровольців Владислав та Інна Грищенки. Поліція вважає, що вони можуть володіти інформацією про вбивство Шеремета. За версією слідства, мотивом вбивства була "дестабілізація суспільно-політичної ситуації". Вірогідних замовників назвати не змогли.

13 грудня Печерський суд відправив Дугарь під цілодобовий домашній арешт, а Антоненка та Кузьменко взяв під варту на 60 діб без права внесення застави.

Колеги Шеремета з "Української правди" піддали сумніву озвучену поліцією версію щодо мотивів вбивства.

Детальніше читайте в матеріалі DT.UA "Що відомо про вбивство Павла Шеремета".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі