Справа Стерненка: Суд допитав прокурора Радіонова

Доповнено
Поділитися
Справа Стерненка: Суд допитав прокурора Радіонова © Facebook/Masi Nayyem
Прокурор Радіонов не захотів підписувати підозра активісту.

У Шевченківському районному суді міста Києва у справі одеського активіста Сергія Стерненка допитали прокурора Андрія Радіонова, який був старшим групи прокурорів. Про це повідомив адвокат Масі Найєм у Facebook.

"Зараз у суді допитують прокурора Андрія Радіонова, який був старшим групи прокурорів у справі Сергія Стерненка. Він відмовився підписувати підозру Сергію, оскільки з аналізу доказів у сукупності він не вважає, що в діях Сергія був склад злочину, передбаченого ст. 115 КК (умисне вбивство)", - написав Найєм.

За словами Радіонова, на нього чинився тиск з боку Ірини Венедиктової, "тому що вона публічно говорила про можливість повідомлення підозри Сергію, не ознайомлюючись зі справою".

"А в суді сидить прокурор Микола Бовзуляк, який підписав... На весь ОГПУ знайшовся ОДИН прокурор, який заявив про тиск! Його звуть Андрій Радіонов", - зазначив адвокат.

Як зазначає Стерненко, проект підозри спочатку прямував з порушеннями, і повинен був потрапити не до Радіонова, як до старшого групи прокурорів, а до прокурора Бозовуляка, який старшим не був.

"Радіонов розцінює це як втручання в його діяльність як прокурора. Також він підтвердив, що звертався до Ради прокурорів із заявою про тиск у справі з боку генпрокурора Венедиктової", - написав Стерненко в Facebook.

Читайте також: Завершення нафтової війни: Країни ОПЕК+ домовилися про угоду

Нагадаємо, 11 червня СБУ повідомила Сергію Стерненку про підозру в навмисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї.

12 червня Шевченківський суд почав обирати Стерненку запобіжний захід. Під час того засідання прокурор Бозовуляк і розголосив інформацію про міри захисту, застосовані щодо активіста. Тоді окрім відводу прокурора, адвокати також просили про відвід судді Володимира Бугіля. В останньому їм також відмовили.

При цьому правоохоронці весь день не пропускали до судової зали навіть тих, хто хотів взяти Стерненка на поруки. Це призвело до сутичок із поліцією. Можливих поручителів почали пропускати лише ввечері.

15 червня розпочалося чергове засідання. Під будівлю Шевченківського райсуду Києва, де проходить засідання, привезли правоохоронців і представників Нацгвардії. Стерненко зазначив, що поліцейські всіх обшукують нібито для того, щоб не пустити людей, які прийдуть підтримати його в суд, і "судити його за закритими дверима".

Детальніше читайте в матеріалах оглядача ZN.UA Інни Ведернікової "Справа Стерненка. Хроніки реваншу" і "Підозра, здатне підірвати Україну?".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі