Справи Майдану: Четверо відмовилися від статусу потерпілих

Поділитися
Справи Майдану: Четверо відмовилися від статусу потерпілих У розпорядженні ДБР опинилися 14 томів "майданівських справ" © 5 канал
Протягом 2018-2019 років чотири людини відмовилися від статусу потерпілих на Майдані.

В ході розслідування справ Майдану чотири людини відмовилися від статусу потерпілих. Про це на брифінгу заявив слідчий Держбюро розслідувань Олександр Чорноблавський, передає "РБК-Україна".

"Надходять офіційні заяви від потерпілих... Ми знаємо, що людину 18 лютого забрали на інвалідному візку в реанімацію, але він не вважає себе потерпілим", - заявив Чорноблавський.

За його словами, в період з 2018 по 2019 рік чотири людини відмовилися від статусу потерпілих на Майдані, однак озвучувати прізвища Чорноблавський не став.

На сьогодні Державне бюро розслідувань "майданівськими справами", які налічують 14 тисяч томів, займаються 30 слідчих.

"Як тільки передадуть всі матеріали, керівництво відділу заслухає звіт про стан кожної справи. Але вже на даний час визначені деякі кроки для розслідування по новій тактиці і новій методології досудового розслідування", - зазначив Чорноблавський.

До 20 лютого всі "майданівські справи" повинні бути передані з Офісу генпрокурора в ДБР.

Раніше президент Зеленський заявив, що справи Майдану є найскладнішими в країні. Докладніше про ситуацію з розслідуванням злочинів проти Євромайдана читайте у статті Євгенії Закревської "Суд у справі Майдану", а також інтерв'ю з колишнім головою Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергієм Горбатюком для ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі