США передадуть Україні два радари контрбатарейної боротьби найближчим часом

Поділитися
США передадуть Україні два радари контрбатарейної боротьби найближчим часом Україна отримає два радара Q36
Білий дім поки не готовий надати Києву летальна зброю.

Два американських радара контрбатарейної боротьби будуть доставлені в Яворів (Львівська область) на цьому тижні, повідомив посол США в Україні Джеффрі Пайетт в інтерв'ю газеті "День".

"Ми надали Україні броньовані машини Humvees, контрартилерійські радари. А два контрбатарейних радари будуть поставлені в Яворів вже на цьому тижні", − зазначив дипломат.

Він також підкреслив, що Сполучені Штати мають намір і надалі надавати військову допомогу Україні.

"Поточний законопроект про бюджетні асигнування на оборону включає 300 мільйонів додаткових ресурсів... Ми вже почали переговори з українськими партнерами про те, як ці додаткові ресурси можуть бути найбільш ефективно використані, щоб підтримати можливості українських військових захищати власну територію", − повідомив Пайетт.

У той же час, дипломат нагадав, що Білий дім поки не планує надавати Україні летальне озброєння.

"Президент Обама і Білий дім чітко заявили, що в даний момент ми не будемо поставляти Україні летальні озброєння. І це може змінитися у відповідь на розвиток ситуації на місці. Але, принаймні, зараз військова допомога, яку ми надаємо, є нелетальних зброєю", − резюмував посол.

Читайте також: США модернізують озброєння для протистояння агресії Росії

Наприкінці вересня Пайетт повідомив, що США мають намір поставити в Україну два радари контрбатарейної боротьби LCMR AN/TPQ-36 виробництва Northrop Grumman і Thales Raytheon Systems, які мають дальність виявлення і засічки ракетних пускових установок – до 24 км, артвооружения - до 18 км. Можуть працювати з 10 видами зброї одночасно, одноразово відстежують до 99 цілей, виявляють цілі при першому проході. Установка забезпечує також підтримку власної артилерії.

У жовтні видання Wall Street Journal опублікувало інформацію, що США "модернізують" радари таким чином, щоб ВСУ не змогли відповісти на обстріл з території Росії.

"З огляду на дотримання режиму припинення вогню на сході України та зменшення кількості артилерійських обстрілів, США не хочуть, щоб нові системи дратували Росію", - зазначає видання.

Наприкінці 2014 року США вже поставили в Україну в рамках військової допомоги 20 одиниць LCMR AN/TPQ-48...50 попередньої модифікації, що мають дальність виявлення цілей 8-10 кілометрів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі