Стандарти української мови регулюватиме новостворена Нацкомісія

Поділитися
Стандарти української мови регулюватиме новостворена Нацкомісія
Комісія матиме статус органу центральної виконавчої влади.

У середу, 6 листопада, Кабінет міністрів ухвалив рішення про створення Національної комісії з стандартами української мови, повідомив на своїй сторінці у Facebook народний депутат, член фракції "Європейська Солідарність" Олексій Гончаренко.

"Національна комісія буде мати статус органу центральної виконавчої влади, діяльність якого спрямовує та координує Кабінет Міністрів України через Міністра освіти і науки", - пише політик.

Створення органу з регулювання стандартів передбачається законом "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Зокрема, завданням комісії, як органу зі спеціальним статусом, є збереження й розвиток української мови через встановлення її стандартів і методів перевірки рівня володіння, необхідного для набуття громадянства України чи зайняття визначених законами посад.

агадаємо, 25 квітня Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому закон про забезпечення функціонування української мови як державної, згідно з яким українська мова затверджений як основний у функціонуванні в держустановах і суспільстві. За закон проголосували 278 депутатів.

22 травня Кабінет міністрів затвердив нову редакцію "Українського правопису", яка прийшла на зміну застарілій версії 1992 року. Докладніше про головні зміни –у матеріалі DT.UA "Новий український правопис: що змінилося".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі