Столярчук оскаржив своє звільнення з посади заступника генпрокурора

Поділитися
Столярчук оскаржив своє звільнення з посади заступника генпрокурора Столярчука звільнили у вересні
Сергій Столярчук хоче, аби його відновили на обійманій раніше посаді.

Колишній заступник генерального прокурора Юрій Столярчук оскаржив у суді своє звільнення з посади. Позов Столярчук подав до Окружного адміністративного суду Києва.

"До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов Юрія Столярчука до Генеральної прокуратури України. Позивач просить суд визнати протиправним та скасувати наказ Генерального прокурора від 25 вересня 2019 року про звільнення його з посади заступника Генпрокурора. Водночас, позивач просить поновити його на зазначеній посаді", - йдеться у повідомленні пресслужби ОАСК.

Вказано, що зараз суд вирішує питання щодо відкриття провадження у відповідній адміністративній справі.

У вересні генпрокурор Руслан Рябошапка звільнив з посади двох своїх заступників Юрія Столярчука та Сергія Кізя. Останній також оскаржив своє звільнення в ОАСК.

Зазначимо, що журналісти проєкту Bihus.info писали про те, що Сергій Кізь, який закрив справу колишнього віцеспікера Ігоря Калєтніка, почав цікавитися цим провадженням майже одразу після призначення на посаду. Калєтнік керував засіданням Верховної Ради 16 січня 2014 року, коли депутати ухвалили пакет диктаторських законів.

Столярчук відомий тим, що у 2017 році отримав догану від дисциплінарної комісії за те, що незаконно вивів зі "справи Віктора Пшонки" підозрювану у земельному рейдерстві. Тодішній генпрокурор Юрій Луценко догану не підписав, потім судом її було скасовано. Взимку 2019 року Верховний Суд визнав, що Столярчук мав отримати догану.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі