Суд оштрафував тренера "Зорі" за ДТП у Запоріжжі

Поділитися
Суд оштрафував тренера "Зорі" за ДТП у Запоріжжі Винуватець ДТП отримав мінімальний штраф © ФК Зоря
Обрав мінімальне стягнення за інкримінованою статтею – 340 гривень штрафу.

Ленінський районний суд Запоріжжя оштрафував тренера луганського футбольного клубу "Зоря" Юрія Вернидуба за легку дорожньо-транспортну пригоду (ДТП). Відповідно до рішення суду, Вернидубу призначено штраф у розмірі 340 гривень, йдеться в ухвалі суду, опублікованій в Єдиному державному реєстрі судових рішень (ЄДРСР).

За даними слідства, аварія сталася 3 вересня на вулиці Гребельній у Запоріжжі.

"Особа_1, керуючи автомобілем номер_1, не вибрав безпечної швидкості руху, не дотримався безпечної дистанції та скоїв зіткнення з автомобілем номер_2, який зупинився попереду. Внаслідок ДТП автомобілі пошкоджено, завдано матеріальних збитків, травмованих не має", - йдеться в ухвалі.

Дії Вернидуба було кваліфіковано за статтею 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення - порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів.

На судове засідання він не явився, надав суду заяву про розгляд справи за його відсутності та провину визнав. Як повідомляє Telegram-канал Newsroom, тренер клубу стверджує, що на момент скоєння ДТП був тверезий.

Суд визнав тренера "Зорі" винним та обрав йому покарання у вигляді мінімального стягнення, передбаченого відповідною статтею – штраф. З урахуванням судового збору підсудного зобов'язали сплатити на користь держави 352 гривень 40 копійок. Водійські права залишилися у Вернидуба.

Раніше НПУ в Дніпропетровській області закрила кримінальне провадження за фактом аварії, в якій загинув волонтер Леонід Краснопольський, через "відсутність складу кримінального правопорушення".

Нагадаємо, аварія сталася близько 12:50 4 лютого на набережній Перемоги у Дніпрі. В автомобіль Kia, за кермом якого перебував Леонід Краснопольський, врізався позашляховик Toyota Prado. Український дизайнер і волонтер загинув. За даними ЗМІ, за кермом позашляховика Toyota Prado, який в'їхав у Kia Краснопольського, перебував 25-річний син головного офтальмолога Дніпра Валерія Сердюка.

У 2014 році його брали в заручники бойовики підконтрольного РФ терористичного угруповання "ДНР". Краснопольський провів чотири дні "на підвалі" і був звільнений завдяки зусиллям керівництва Дніпропетровської області. Після звільнення з полону дизайнер переїхав із окупованого Донецька до Дніпра, де займався волонтерською діяльністю, шив військову форму та рюкзаки для української армії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі