Суд остаточно відмовив ГПУ у доступі до даних з телефону журналістки Бердинських

Поділитися
Суд остаточно відмовив ГПУ у доступі до даних з телефону журналістки Бердинських ГПУ відмовили у доступі до телефону журналістки "Нового Времени" © Kristina Berdynskykh / Facebook
"Дев'ять мiсяцiв боротьби нарештi закiнчилися перемогою", - зазначила Христина Бердинських.

Печерський райсуд Києва відмовив Генпрокуратурі у задоволенні вимоги щодо доступу до дзвінків, листування і даних про місцезнаходження журналістки видання "Новое Время" Христини Бердинських. Про це повідомила сама журналістка на своїй сторінці у Facebook.

"Печерський суд вiдмовив у задоволеннi клопотання ГПУ про доступ до даних з мого телефону за 1,5 роки!!!! Рiшення остаточне i не може бути оскаржене! 9 мiсяцiв боротьби нарештi закiнчилися перемогою!.. Слiдчий ГПУ навiть не з'явився на судове засiдання", - написала Бердинських.

Раніше ГПУ на виконання рішення Європейського суду з прав людини зупинила процедуру отримання інформації з телефонів Христини Бердинських, а також головної редакторки програми "Схеми" Наталії Седлецької.

Отримати інформацію за останні півтора року з телефонів Бердинських та Седлецької, а також ще однієї особи, Печерський суд дозволив у рамках справи, яку Генпрокуратура зареєструвала стосовно директора НАБУ Артема Ситника.

Редакція "Радіо Свобода", журналісти інших видань, журналістські й антикорупційні організації висловили обурення у зв'язку з діями суду і прокуратури. У США та Євросоюзі висловили стурбованість у зв'язку з ситуацією, що склалася.

У ГПУ ж заявили, що рішення суду не стосується змісту розмов, і запевнили, що про прослуховування не йдеться.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі