Суд пом'якшив вирок двом нападникам на табір ромів у Львові

Поділитися
Суд пом'якшив вирок двом нападникам на табір ромів у Львові Двох неповнолітніх нападників відправили відбувати покарання умовно
Один з обвинувачених трощив табір металевою трубою, інший стояв "на варті".

Пустомитівський районний суд пом'якшив вирок двом учасникам минулорічного смертельного нападу на табір ромів на околиці Львова. Старшокласників визнали винними у хуліганстві та замість 4,5 років ув'язнення відправили відбувати 1,5 роки умовно, пише Zaxid.net.

"У серпні 2019 року Пустомитівський районний суд Львівщини закінчив розглядати справу щодо двох із 14 нападників – Андрія І. та Юрія Г., які навчаються у 11 класі ліцею ім. Івана Пулюя… Їх звинувачували у хуліганстві із застосуванням зброї, що карається позбавленням волі від 3 до 7 років. Андрій І. і Юрій Г. уклали угоду про визнання винуватості з прокурором", - йдеться у повідомленні.

Згідно з матеріалами слідства, молодики готувалися до нападу у гаражі на вулиці Трускавецькій. Заздалегідь підготували дерев'яні палиці, металеві труби, ланцюги, молоток і балаклави. Один із засуджених руйнував табір металевою трубою і "виганяв ромів із займаної території", інший "стояв на шухері".

"Відтак суддя Пустомитівського районного суду Львівщини Євген Данилів визнав Андрія І. та Юрія Г. винними в хуліганстві та призначив покарання у вигляді 4,5 років тюрми кожному, однак суддя звільнив їх від відбування цього покарання, призначивши по 1,5 роки умовно", - додається у повідомленні.

Упродовж цього часу вони повинні періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, а також повідомляти цей орган про зміну місця проживання роботи чи навчання. Справу щодо інших 12 нападників, троє з яких обвинувачуються у навмисному вбивстві, продовжує розглядати суд.

Нагадаємо, 23 червня 2018 року близько 23:25 озброєні ножами та сокирами молоді люди в масках напали на табір ромів на вулиці Трускавецькій на околиці Львова. У результаті нападу загинув 24-річний чоловік. Кілька людей, включно з 10-річним хлопчиком і його матір'ю, були ушпиталені з ножовими пораненнями.

Правоохоронці затримали підозрюваних у нападі - хлопців віком від 16 до 17 років, а також 20-річного підозрюваного в організації нападу Андрія Тичку. Більшість затриманих - учні двох львівських шкіл. Вони називають себе членами неформального угруповання "Твереза і зла молодь".

Вісьмом затриманим вручили повідомлення про підозру в скоєнні злочину за статтею "хуліганство", а Тичці – ще й за статтею "умисне вбивство".

До ЄРДР внесено відомості за ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 304 (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) і ч. 3 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань) Кримінального кодексу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі