Суд просять скасувати рішення щодо переможців конкурсу на посади заступників у ДБР

Поділитися
Заступниками директора ДБР стали Олександр Бабіков і Олександр Соколов, колишній адвокат Януковича та співробітник СБУ з Харківщини.

В Окружному адміністративному суді Києва оскаржують рішення комісії щодо визначення переможців у конкурсі на посади заступників директора Держбюро розслідувань. Про надходження відповідного позову повідомила у четвер пресслужба суду.

Позивач просить визнати протиправним та скасувати рішення конкурсної комісії від 10 січня про визначення переможців у конкурсі на посади першого заступника та заступників. Також позивач просить суд зобов'язати комісію допустити його до участі у конкурсі.

Вказується, що суд відкрив провадження за адміністративним позовом. Розгляд здійснюватиметься в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін та проведення засідання за наявними матеріалами.

Нагадаємо, що 20 січня у ДБР повідомили імена нових заступників директора - Олександра Бабікова й Олександра Соколова. Хоча ця інформація була відома задовго до офіційного підтвердження.

Призначення Бабікова викликало обурення в родин Героїв Небесної Сотні та їх адвокатів, адже ця посада передбачає контроль за перебігом розслідування справ Майдану. Громадські організації виступили зі спільною заявою й закликали тимчасову директорку ДБР Ірину Венедіктову не призначати адвоката Януковича на посаду свого заступника.

Сама Венедіктова заявила, що підрозділ з розслідування справ Майдану підпорядкований виключно директору ДБР, обов'язки якого виконує вона. А реакції громадськості є "інформаційною атакою, спрямованою на дискредитацію кадрових призначень у ДБР".

Докладніше про "перезавантаження" правоохоронного органу та суперечливі кадрові призначення у відомстві читайте в матеріалі Олександра Лємєнова "ДБР: як упорядкувати хаос?".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі