Суд у Будапешті знову відправив українського капітана під домашній арешт

Поділитися
Суд у Будапешті знову відправив українського капітана під домашній арешт © Pixabay
Українець вчергове був звільнений з-під варти.

У Будапешті суд звільнив з-під варти і знову відправив під домашній арешт українського капітана, який керував круїзним судном під час зіткнення з невеликим катером. Про це повідомляє сьогодні видання Hungary Today.

У прокуратурі заявили про "вичерпання всіх своїх процесуальних можливостей на даний момент", зазначивши при цьому, що таке рішення суду йде врозріз із позицією обвинувачення.

Нагадаємо, що в Будапешті ввечері 29 травня 2019 року затонув катер, на якому перебували 33 туристи з Південної Кореї і двоє членів екіпажу з Угорщини. Після того, що сталося, в Угорщині затримали громадянина України, який керував судном Viking Sigyn, що врізалося у катер.

Центральний окружний суд Буди заарештував українця на місяць з можливістю звільнення під заставу. Капітан, за словами його адвоката, висловив співчуття родичам загиблих, але свою провину заперечує. У липні чоловіка повторно взяли під варту. До цього він був звільнений під заставу.

Унаслідок зіткнення суден загинуло 26 туристів і два члени екіпажу, врятувати вдалося сім чоловік.

Прокуратура звинувачує 64-річного уродженця Одеси у скоєнні дій, які призвели до масових жертв і 35 випадків відмови у наданні допомоги. Прокурори вимагають дев'ятирічного тюремного ув'язнення для капітана.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі