"Суд" у Криму заарештував проукраїнського активіста Приходька

Поділитися
"Суд" у Криму заарештував проукраїнського активіста Приходька © krymr.com
Олега Приходька не годували з моменту затримання 9 жовтня.

Підконтрольний Кремлю "Київський районний суд" окупованого Сімферополя заарештував на два місяці проукраїнського активіста Олега Приходька, якого ФСБ затримала напередодні, передає "Крим.Реалії". Приходько утримуватимуть в СІЗО до 10 грудня.

Зазначено, що активіста не годували з моменту затримання. Родичі змогли передати йому їжу, коли "суддя" Антон Цикуренко пішов у дорадчу кімнату для ухвалення рішення.

Як відзначив в ефірі Радіо Крим.Реалії експерт "Кримської правозахисної групи" Олександр Сєдов, згідно з російським законодавством, затримання Приходька можна розглядати як викрадення.

"Як мінімум вони (російські силовики) повинні були повідомити адвокатам і родичам куди і навіщо його затримують, на підставі чого. Якщо це не відбулося, то це можна розглядати, на даний момент, як незаконне викрадення. В даному випадку це порушення навіть російського законодавства", – зазначив Сєдов.

Читайте також: На виїзді з Криму російські окупанти затримали правозахисника Абдурешита Джеппарова

9 жовтня російські силовики затримали і вивезли Приходька разом з дружиною. Протягом доби місцезнаходження активіста залишалося невідомим.

Пізніше адвокат Назім Шейхмамбетов, що Приходько готують підозру "тероризм" і "незаконне виготовлення вибухових речовин".

У лютому ФСБ провела обшуки у будинку Приходька селі Оріхове Сакського району. Тоді російські силовики вилучили в активіста українську символіку, прапори партії "Свобода", червоно-чорні прапори, портрет Степана Бандери, техніку і домашні CD-диски. Після обшуку Приходька відвезли до Сімферополя, де допитували, розпитуючи про його діяльність і зв'язки на материковій частині України.

Генеральна Асамблея ООН в своїх резолюціях неодноразово засуджувала незаконні дії країни-окупанта і закликала її дотримуватися права людини. 22 грудня 2018 року Генеральна Асамблея ООН прийняла нову резолюцію "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь, Україна".

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні продовжує фіксувати порушення в Криму і констатує, що ніяких поліпшень за останні місяці на окупованому півострові не сталося. Детальніше читайте в матеріалі Тетяни Курманової "Права людини в Криму: без змін" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі