Суд у РФ продовжив арешт українцю, затриманому в Сімферополі за "шпигунство"

Поділитися
Суд у РФ продовжив арешт українцю, затриманому в Сімферополі за "шпигунство" Коментарів Давиденка на даний момент немає
Костянтин Давиденко залишиться під вартою до 11 січня.

Лефортовський суд Москви продовжив термін утримання під вартою громадянина України Костянтина Давиденка, якого затримали в анексованому Криму за підозрою в "шпигунстві" в лютому 2018 року. Засідання суду проходило в закритому режимі, оскільки, в матеріалах справи є гриф "секретно", інформує "Інтерфакс".

"Суд задовольнив клопотання слідчого про продовження Давиденку терміну арешту до 11 січня", – сказала прес-секретар суду Катерина Краснова.

Українця підозрюють у "збиранні й передачі українським спецслужбам відомостей" про діяльність на окупованому півострові частин Росгвардії та ФСБ. Коментарів Давиденка чи його адвоката на даний момент немає, зазначає видання "Крим.Реаліїї".

Вказується, що захист громадянина України оскаржив рішення про продовження терміну його арешту, але суд скаргу не задовольнив.

Нагадаємо, що Костянтина Давиденка затримали в анексованому Сімферополі 11 лютого цього року. Окупанти українського півострова відкрили проти затриманого кримінальну справу за статтею 286 Кримінального кодексу РФ, підозрюючи його у "шпигунстві". Давиденку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 20 років.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі